Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kolumni Vähemmistöstressin hoitoon resepti on yksinkertainen

Porvoon ensimmäinen Pride-viikko huipentuu tänään. Tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden teemoja on viikon mittaan kohdattu keskustellen, kuunnellen, rukoillen ja taiteen kautta. Tapahtuman teema ”Nähdyksi tuleminen” ei ole jäänyt sanahelinäksi. Seksuaali- ja sukupuolivähemmistön äänelle on raivattu tilaa.

Kulunut viikko on yksi kuva siitä, miten yhdenvertaisuuden, moninaisuuden arvostamisen ja sukupuolisensitiivisyyden saralla edetään oikeaan suuntaan. Vihdoin, huokaa moni – eikä syyttä. Historian taakka on raskas. Paljon on aihetta katua ja pyytää anteeksi: välinpitämätöntä ohittamista, julmaa hylkäämistä ja monenlaista väärin kohtelemista. Vieläkin liian monet kokevat sosiaalista ja sisäistä painetta vähemmistöryhmään kuulumisesta. Vähemmistöstressiksi kutsuttu tila lisää mielenterveys- ja päihdeongelmien sekä fyysisten sairauksien riskiä. Kanssaihmiset sairastuttavat toisiansa.

Loppukesästä palataan työpaikoille. Koneiden käynnistämisen lisäksi työvuoden alku tarjoaa työpaikoille otollisen mahdollisuuden ottaa seuraavat askeleet kohti yhdenvertaisuutta ja vähemmistöstressin minimoimista. Resepti on yksinkertainen, mutta toteutus edellyttää hyvää esihenkilötyötä.

Pitkälle päästään, kun työpaikoilla lisätään arvostusta ja kunnioitusta toisia kohtaan, vahvistetaan psykologista turvallisuutta ja kehitetään palautekulttuuria. Tällä muutosmatkalla työnantajan vastuulla on moninaisuutta kunnioittavan tahtotilan osoittaminen. Tärkeää on myös normittaa se, kuinka menetellään toisia ohittavasti tai syrjivästi kohdeltaessa. Ne organisaatiot, joita ei kehitetä, taantuvat. Se, mikä ei kasva, kuolee.

Kääritään siis hihat ylös ja tehdään työelämästä parempi. Muu ei ole inhimillistä eikä vaihtoehtojakaan ole. Siinä, missä yhdenvertaisuutta parannettaessa on aikaisemmin keskitytty sukupuolten tasa-arvoon, ikäsyrjintään tai etnisiin kysymyksiin, on tässä ajassa valokeilan keskellä myös moninaisuus. Sitä edellyttävät yhä enemmän kansalaiset, yhdistysten jäsenet ja yritysten asiakkaat. Sitä, että jokainen tulisi nähdyksi omana itsenään, juhlitaan tänään Pride-viikon päätöstilaisuuksissa. Nähdään!

Kirjoittaja on porvoolainen psykologi, kirkon ja kunnan luottamushenkilö