Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pääkirjoitus Linnan juhlat on turvallisuusriski Suomelle

Sanna Marin -bilekohussa on viime päivinä esitetty, että pääministerin suurin virhe oli juhlia ilman, että hän oli siirtänyt pääministerin vastuut jollekin ministerikollegalleen.

Eli johtajakin saisi tanssia ja juhlia, muttei silloin kun hän toimii niin sanotusti päivystävänä upseerina. Tämä on vedonnut myös tavallisen kansan oikeustajuun – kukapa sitä nykyään enää työaikana saisi olla viihteellä.

Tästä johtopäätöksestä seuraa loogisesti myös se, ettei Linnan juhliin enää voida kutsua koko ylintä valtiojohtoa.

Terrori-iskun mahdollisuutta ei voida koskaan täysin poissulkea.

Yllättävän kriisitilanteen sattuessa Suomi tarvitsee riittävän määrän johtavassa asemassa olevia henkilöitä, jotka ottavat heti ohjat käsiinsä.

Ei silloin ole varaa odottaa pääministerin tai hänen varahenkilönsä selviämistä ulos Helsingin juhlahumusta.

Linnan juhlat on muutenkin turvallisuusriski.

Koko Suomen ylin johto on kokoontuneena samoihin juhliin yhdessä pienehkössä rakennuksessa, johon kohdistuvan terrori-iskun mahdollisuutta ei voida koskaan täysin poissulkea.

Linnan juhlien ahtaissa tiloissa on paikalla niin paljon henkilöitä sekä töissä että kutsuvieraina, ettei kaikkien luotettavuutta ole mitenkään mahdollista tarkastaa etukäteen.

Jos huoli pääministerin työkunnosta pikkutunneilla on niin suuri, että sitä pitää päivitellä lukuisten eri asiantuntijoiden voimin, niin olisi suotavaa, että tarkastelukulmaa laajennettaisiin ja olemassaoleviin turvallisuusriskeihin toden teolla puututtaisiin.