Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mielipidekirjoitus | Porvoon joukkoliikenne on häpeäpilkku

Maanantain 22.8. Uusimaassa Tuula Martin toi julki huolensa Porvoon bussiliikenteestä jo vuosien ajalta, ja voin yhtyä hänen huoleensa.

Itselläni on pitkäaikainen kokemus Helsingin joukkoliikenteestä, mutta Porvoon joukkoliikenne ei todellakaan vastaa millään tavoin joukkoliikennettä käyttävien tarpeeseen.

Porvoon liikenne esimerkiksi pudottanut kokonaan pois Hinthaaran suunnan liikennöinnin, joka tapahtui jo bussiliikenteen ”vapautuksen” myötä. Muistan kun ensimmäisenä vuonna tämän tapahduttua Hinthaarasta ei päässyt ollenkaan liikkumaan viikonloppuisin. Sitten Helsingin seudun liikenne otti hoitaakseen Porvoon Hinthaaran suunnan liikenteen, ilmeisesti Sipoon suunnan julkisen liikenteen sujuvuuden vuoksi.

Läntinen Porvoon suunta kuuluisi Porvoon joukkoliikenteen hoidettavaksi, eikä Helsingin. Tämäkin vain osoittaa, että Porvoota ei kiinnosta palvella porvoolaisia koko Porvoon alueella.

Tutkin juuri Porvoon liikenteen uusia aikatauluja. Osa linjoista on ELYn, ja niistä mainitaan että lipun hinnat voivat olla muuta kuin Porvoon liikenteen omat hinnat. Eikö Porvoolla tulisi olla joukkoliikenteessään yhtenäistä linjaa lippujen hinnoissa?

Sitten on esimerkiksi linja 82, joka ajaa Porvoosta Halkiaan, ja joka loppuu koulujen lomien ajaksi. Onko kukaan Porvoon päättäjä tullut ajatelleeksi että koululaisvuoroja käyttävät myös muut kuin koululaiset? Kyläkyyti oli oiva apu autottomille, mutta sekin lopetettiin pitkäksi aikaa toukokuun lopulta elokuun loppuun. Autottoman tällä suunnalla asuvan porvoolaisen ei tietenkään tarvitse käyttää kesäkuukausina joukkoliikennettä, vaan kannattaa hankkia oma auto, jotta pääsee jonnekin?

Lisäksi on tietenkin ihan mahdotonta päästä iltaisin liikkumaan Porvoon joukkoliikenteen avulla.

Kyllä, on häpeäpilkku Porvoolle ja on syytä olla huolissaan, ettei meillä ole joka suuntaan Porvoota toimivaa ja kohtuuhintaista joukkoliikennettä, ja muulloinkin kuin vain päiväsaikaan.

Ikävintä on, että se tuntuu päättäjien puolelta olevan vakaasti harkittu ja puolustettu linja, koska se ei muutu mihinkään, vaan joukkoliikenne ennemminkin huononee pikkuhiljaa. Kaupungin kokoon ja asukaslukuun nähden on Porvoon joukkoliikenne suorastaan alkeellista.