Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pääkirjoitus Maistelu on hyvä tapa nauttia elämästä

Varttuneemman väen muistoissa sanonta "lähdetään ravintolaan" ei liity niinkään syömiseen vaan juomiseen.

Ajat ovat todella muuttuneet, nykyään yhä useamman seurueen ravintolalaskussa ruokalajien osuus on suurempi kuin ruokajuomien.

Porvoossa on jo yli vuosikymmenen ajan saatu nauttia lukuisten yksityisten laaturavintoloiden esiinmarssista. Sinne, Sicapelle, Vår ja Meat District ovat esimerkkejä valtakunnallista huomiota saaneista ravintoloista.

Kuusi vuotta sitten, loppukesästä 2016 Porvoossa järjestettiin ensimmäinen Smaku-maistelutapahtuma, jonka ideana oli saada herkuttelijat kiertelemään illan aikana useampi ravintola. Pienehköjä edullisia Smaku-annoksia saattoi helposti ottaa 4–5 kappaletta.

Tapahtumasta on lupa odottaa menestystä.

Smaku-konsepti on osoittautunut toimivaksi ja se onkin levinnyt myös muihin kaupunkeihin.

Koronapandemia toki hieman hankaloitti viime vuosien toimintaa, mutta tämän vuoden tapahtumasta on lupa odottaa suurta menestystä.

Sää on suosinut ja maistelijat lähtivät hyvin liikkeelle heti ensimmäisenä Smaku-iltana maanantaina (UM 24.8.)

Smaku huipentuu tänä vuonna Taidetehtaan Avanti-salin päätöstapahtumaan 3. syyskuuta, jonne kokoontuu kymmenen Smaku-ravintolaa ja kolme paikallista panimoa.

Osana ohjelmaa kuullaan Food talks -ruokaluentoja. Ja toki silloin myös selviää, minkä ravintoloiden annokset saavat kunniaa raadin ja yleisön suosikkeina.

Smaku-annokset kannustavat herkuttelemaan kohtuudella. Uusien elämysten haku ja siirtyminen ravintolasta toiseen kohtaamisineen on hyvä tapa nauttia loppukesästä ja elämästä.

Lue lisää: Herkkuja kartanoista katuruokaan – Smaku jälleen Porvoossa elo-syyskuun vaihteessa

Lue lisää: Porvoossa vietetään loppukesästä taas suurta, yhteistä ruokajuhlaa