Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Etelä-Porvoon lapset ovat nyt eriarvoisessa asemassa

Me vanhempina ja alueen asukkaina olemme jo vuosikymmenen ajan taistelleet Epoon koulun ajojahtia vastaan.

Epoon koulu on hyvin lapsiystävällinen koulu. Opettajina on mahtavia pitkän linjan ammattilaisia ja lapset saavat kasvaa omassa kasvuympäristössään, rakentaen välituntisin majoja koulun metsään ja poimien mustikoita ja omenoita välipalaksi.

Tästä kertoo myös 15.8.22 tehty Epoon koulun lapsien mielipidekysely, jossa lasten kanta tuli hyvin selväksi, Epoon koulun oppilaat eivät halua vaihtaa omaa kouluaan mihinkään.

Miksi kaupunki lakien, lausuntojen, suositusten ja lastensuojelusopimusten vastaisesti haluaa väkisin siirtää juuri tämän lapsiryhmän Keskuskouluun, jolla koulumatka muuttuisi täysin kohtuuttomaksi, joillakin lähes 40 km pituiseksi / suunta ?

Miksi ylipäätään tehdään lasten mielipidekyselyitä jos heitä vain kuullaan, mutta ei kuunnella? Miltä lapsesta tuntuu kun hänen mielipiteensä on täysin arvoton?

Miltä tuntuu vanhemmasta kun ulkopuolinen taho tulee päättämään mikä on heidän omalle lapselleen parasta eikä kukaan kuuntele heidän mielipidettään yrityksistä huolimatta?

Näyttää unohtuneen, että päättäjät ovat siellä meitä kuntalaisia varten.

31.8. valtuuston kokouksen vastauksessaan sivistysjohtaja totesi, etteivät lakkauttamisen syyt ole taloudelliset vaan toiminnalliset. Mitään raportteja tai ulkopuolisen tahon lausuntoja esim. väitetystä huonosta pedagogiikasta ei ole esittää. Opetussuunnitelma on koulussa toteutunut.

Minkäänlaisia puoltavia asioita tai lausuntoja ei koulun säilymisen puolesta ole missään vaiheessa esitetty, ainoastaan negatiivisia asioita ilman todistavia raportteja ja lausuntoja. Tämä herättää kummastusta.

Samaisessa puheenvuorossaan hän totesi kysymykseen Grännäsin sivistyskeskuksesta, että miksi rakentaa lisää tilaa jos kohtuullisen matkan päässä on tyhjää tilaa? Kevätkummun kouluun tehtiin juuri lisätilaa, vaikka oppilaille olisi ollut tilaa Keskuskoulussa vajaan 2 km päässä. Eikö tämä aseta Etelä-Porvoon perheet ja Kevätkummun perheet hyvin eriarvoiseen asemaan? Epoon koulun lapset taittaisivat kohtuuttoman koulumatkan joka päivä, jotta toisten ei tarvitsisi vaihtaa koulua.

Grännäsin sivistyskeskus oli esillä ruotsin- ja suomenkielisen koulutusjaoston kokouksissa kesäkuussa. Esillä oli Grännäsin laajennusluonnos, mutta tätä ei kuitenkaan ole suunniteltu Epoon koulun oppilaille. Miksi?

Miksi Grännäsin laajennus osan piirustukset esiteltiin vain ruotsinkieliselle jaostolle, mutta suomenkieliselle jaostolle vain päärakennuksen piirustukset ilman laajennusta?

Eikö nyt tässä olisi oiva tilaisuus hyödyntää Grännäs sivistyskeskukseksi, Epoon kaksikielisen päiväkodin jatkumoksi?

Tässä tapahtuu selkeää kielisyrjintää mikäli suomenkielinen koulu ei saa säilyä Etelä-Porvoon alueella.

Kirjoitukseni on kysymyksiä täynnä, koska itse seuraan kysymysmerkkinä lapsiystävälliseksi kunnaksi itseään nimittävän Porvoon tekemisiä, jossa lapset näyttävät olevan pelkkiä pelinappuloita.