Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mielipidekirjoitus | Tekoja, ei pelkkiä jaxuhaleja opettajille

Rohkeus toimia opettajien puolesta puuttuu nykyisestä politiikasta. Jaxuhalit ja

tsemppiviestit jaksamiseen eivät riitä, kun opettajista yhä useampi kuormittuu jatkuvasti. Kun opettaja ei jaksa opettaa täydellä energiatasolla, opetus kärsii. Tämän vuoksi oppilaiden / opiskelijoiden hyvinvoinnin lisäksi tulee kiinnittää huomiota myös opettajien sekä muun koulun henkilökunnan jaksamiseen - aidosti.

Jokainen opettaja, jonka kanssa olen keskustellut, on painottanut palaamista yksinkertaiseen opetukseen ilman ylimääräisyyksiä. Palkataan myös kouluihin muuta henkilöstöä hoitamaan niitä tehtäviä, jotka eivät varsinaisesti kuulu opettajien työtehtäviin.

Vaihtoehtoisesti voimme myös karsia kyseisiä tehtäviä, mikäli se on mahdollista.

Jatkuvat hankerumbat aiheuttavat päänvaivaa kouluissa. Silmät ja aivot hyrräävät rumban tahtiin, kun hankkeita tulee ja menee kiihkeästi. Meidän pitää lopettaa hetkeksi musan soitto ja hengittää. Valtionrahoitteisten hankkeiden sijaan kouluille tulee antaa valtionavustukset sellaisenaan, vapaasti käytettäväksi. Epäilen suuresti, että Suomen kouluissa oltaisiin kuin Italiassa elvytyspaketin rahojen kanssa: tuhlattaisiin järjettömyyksiin. Suomen kouluissa osataan käyttää rahat sinne, missä kussakin koulussa niitä tarvitaan. Hankkeiden runsas vähentäminen parantaa huomattavasti koulun henkilökunnan jaksamista.