Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mielipidekirjoitus: | Etuoikeutettu harrasteryhmä Hamarissa - parkkihaasteita Toukovuoressa

Hamarissa kuudentoista veneen talvisäilytys paikan vuokraamisen jatkosta on käyty paljon keskustelua paikan vuokraajien ja virkamiesten välillä sekä asian päättämisestä kaupunkikehityslautakunnassa.

Se antoi veneiden talvisäilytys paikan hallitsijoille vielä yhden talven jatkoa, koska tuuli oli suotuisa heille kiitos kolmikon vihreiden, SDP ja RKP ansiosta.

Vuokraajien perustelut paikan pitämiselle eivät olleet riittävät, koska sataman aikaisemmalla historialla ei ole mitään yhteyttä veneiden talvisäilytyspaikkoihin. Ja jos joku haluaa tehdä omatoimisesti jatkuvaa tarkastusta omaisuuteensa, ei kaupungin tulisi kuitenkaan tästä syystä järjestää kenellekään kävelymatkan päästä kotoa venepaikkaa. Lisäksi tämähän kertoo siitä, että Porvoossa omaisuus ei saa olla rauhassa ja johon viranomaisten pitäisi puuttua. Veneen talvisäilytyspaikkojen vuokraamisessa ei ole myöskään kiertoa, josta syystä muut kiinnostuneet eivät voi vuokrata paikkaa.

Eri puolueiden arvot tästä päätöksessä ilmenee siten, että miten he ovat aikaisemmin samanlaisessa tilanteessa äänestäneet, kun kyse on ollut vastaavasti auton pysäköinnistä. Toukovuoressa on tehty alkuvuodesta viranomaispäätös kadulle asettamisesta pysäköintikielto -merkit. Syy pysäköintikiellon asettamiselle oli, koska talvella autoja oli ollut kadulla parkissa ja niistä osa oli ollut osittain kävelytien päällä. Tämä johtui siitä, että katu oli huonosti aurattu, jolloin kävelytien ja ajotien reunaa ei voitu havaita kunnolla. Osa alueen asukkaista ja kävelytien käyttäjistä tekivät valituksen kadun varressa olevista autoista kaupungille. Joka sitten lähetti paikanpäälle kaupungin parkkivalvojat sakottamaan kyseisiä autoja. Useissa Toukovuoren kiinteistöjen parkkimitoituksissa on ollut ongelmaa, koska asuntoa kohden määrä on ollut vain yksi, jos tätäkään vertaa ja vieraspaikkoja ei ole. Tästä syystä asukkaat ja vieraat Toukovuoressa joutuvat jättämään autoja kadunvarteen. Toki Toukovuoressa asuva olisi voinut valita jonkin muun asuinalueen missä asua. Mutta he päättivät asua juuri nykyisessä paikassa ja tätä päätöstä meidän päättäjienkin tulisi kunnioittaa. Tapausta käsiteltiin kaupungin kehityslautakunnan kokouksessa, jossa Perussuomalaiset esittivät käytettävän virkamies päätökseen otto-oikeutta. Tämä ei kuitenkaan saanut kannatusta muilta puolueilta, joten asia meni eteenpäin. Tapauksena tämä on vastaavanlainen kuin veneiden talvisäilytyksestä käyty kiista Hamarissa, mutta näiden erona on se, että auton käyttö on useimmiten pakollista, kun taas veneily harrastamista. Auton käyttö tässä kaupungissa on pakollista, koska sitä tarvitaan asioimiseen ja tulonhankintaan. Lisäksi useat porvoolaiset ei voi jättää liikkumistaan julkisen liikenteen varaan, koska se ei toimi tänä päivänä ja tähänkin pitäisi saada muutosta. Näiden vastaavien päätöksien perusteella voidaan todeta, että kolmikko puolueilta ei tule tukea, jos kyse on auton parkkipaikoista ja he tukevat etuoikeutettuja harrasteryhmiä. Perussuomalaiset taas haluavat mahdollistaa porvoolaisten harrastemahdollisuuksia ja yrittäjyyttä tasapuolisesti sekä saada kiinteistöjen parkkipaikkamitoitukseen muutosta, jotta kaikille autoille löytyisi tilaa parkkeeraamiseen kiinteistön alueelta kadun sijaan sekä vähentää turhien pysähtymiskieltomerkkien asettamista kaduille, jotta autot pystyisi edes johonkin pysäköimään.