Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pääkirjoitus Tulisiko sittenkin kunnon lumitalvi

Eteläsuomalaisia peloteltiin marraskuun alussa talven sääennusteilla, joiden mukaan kylmimmästä vuodenajasta tulisi hyvin lauha.

Onneksi tilanne ainakin nyt marraskuun lopulla näyttää valoisammalta. Lunta tuli sunnuntaina ja maanantaina sen verran, että maa on yhä valkoinen. Lähimmän viikon ajaksi on luvattu vesikelien sijaan pikkupakkasta.

Ei kahta ilman kolmatta, on tapana sanoa.

Porvoon liikuntapalvelut tarttui ripeästi toimeen ja alkoi laittaa kaupungin talviliikuntapuitteita kuntoon. Porvoon pallokenttä oli tavoitteena saada jääpallokäyttöön perjantai-iltaan mennessä, jotta siellä voisi pelata naisten Suomen Cupia (UM 22.11.)

Isoa tekojäätä on odotettu Porvoossa jo hartaasti. Kilpaurheilun ohella koulut käyttävät tekojäätä päivisin ahkerasti ja yleisöluistelut ovat hyvin suosittuja.

Kaupunki tiedotti tiistaina, että Kokonniemen kuntoportaat ja skeittipaikka on suljettu talvikaudeksi. Porvoolaisia viime vuonna ihastuttanut ensilumenlatu Kokonniemeen voinee aueta pian, sillä lumitykitys ladulle on aloitettu. Luonnonlumilatujen käyttöönotossa sen sijaan menee parhaassakin tapauksessa pitkään.

Lapsiperheet ovat jo päässeet nauttimaan ensimmäisistä pulkka- ja liukurimäkiretkistä. Takapakkia talven etenemiseen voi joulukuussa tulla, mutta kunhan liikuntapaikat saataisiin kuntoon, ettei muutaman päivän lämpöaalto palauttaisi lähtöruutuun.

Ei kahta ilman kolmatta, on tapana sanoa. Sama päti vuosikymmen sitten, kun Porvoossa oli viimeksi hyvät lumitalvet 2010–11, 2011–12 ja 2012–13. Toivottavasti näin käy nytkin. Koronatalvina 2020–21 ja 2021–22 lumilla oli merkittävä vaikutus eteläsuomalaiseen mielenmaisemaan ja liikuntamahdollisuuksiin.