Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mielipidekirjoitus | Talvi tuli taas pikkuteillekin – Voisimmeko ajaa omilla kaistoillamme?

Hyvät kanssa-autoilijat Askolan Hiidenkirnujentiellä, miksei muuallakin alemmalla tieverkolla. Voitaisiinko tänä talvena pyrkiä pysymään omalla ajokaistallamme, myös niissä vasemmalle kaartavissa mutkissa?

Etenkin varhain aamulla ennen aura-autoa, ja päivälläkin lumisateen aikana ja sellaisen jälkeen on meistä turhan monella tapana ajaa lähes keskellä tietä.

Pienemmilläkin teillä silti on myös vastaantulijoita, jolloin keskellä tietä ajaminen ei ole mahdollista. Omalle kaistalle ”väistäminen” voi olla haastavaa, kun on poistuttava aiempien kuljettajien tekemistä ajourista. Usein tämä tarkoittaa käytännössä umpihankeen siirtymistä, ja voi aiheuttaa ongelmia ajoneuvon hallintaan.

Asia korjaantuisi varsin helposti kun vain kaikki ajaisimme omalla kaistallamme, oikomatta edes niissä vasemmalle kääntyvissä mutkissa. Jos omalla kaistalla pysyminen tuntuu mutkissa mahdottomalta, kertoo se vain liian kovasta vauhdista. Hiukan hiljempaa ajaen voimme tehdä kulkemisen helpommaksi ja turvallisemmaksi myös myöhemmin samaa tietä ajaville. Yritetään edes, se ei maksa yhtään enempää!