Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pakina Tehokkuutta kansanedustajan toimiin

Lakialoitteiden käsittely on yltänyt uuteen SE-lukemaan (Helsinki 18.10.2022, Arkadianmäen pyhättö), alle vuorokauden. Tiettävästi Suomessa ei aiemmin ole näin nopeasti saatu yhtään lakialoitetta käsiteltyä. Ja sitten joku vielä on epäillyt kansanedustajia tehottomuudesta.

Tulostavoite-puolueen edustaja Jari Kinnunen, joka muuten on poliisi, näytti, miten voidaan olla tehokkaita. Parhaiten tehokkuus toimii silloin, kun jättää turhan pohdiskelun pois. Ei kun aloite kasaan ja äkkiä nimet alle.

Kinnusen Jari harjoitti vähän yksityisajattelua ja kirjasi lakialoitteen, joka sallisi vain syntyperäisten Suomen kansalaisten pääsyn poliisiksi tai muihin ”valtion kokonaisturvallisuuden kannalta tärkeisiin virkoihin”. Pikkaisen oli kiire myös juosta nimiä aloitteeseen, puoluetovereista sen allekirjoittivat Timo Heinonen, Pauli Kiuru, Jukka Kopra ja Heikki Autto. Maahanmuuttopuolueesta Veijo Niemi ja Sheikki Laaksonen. Tämä Turvakarri jäi miettimään, eikö Wille Rydmanilta ja Heikki Westmannilta keretty kysymään nimeä alle?

Heinosen Timo sitten kerkesi lukemaan aloitteen seuraavana aamuna ja osasi jatkaa yksityisajattelua vetäen nimensä pois aloitteelta jo puoleen päivään mennessä. Kokomustan eduskuntaryhmän pj Kai Mykkänen (nimestään huolimatta) loihe lausumaan Twitteriin, etteivät he kannata mokomaa syntyperäisyysvaatimusta. Taisivat huomata, että kaksoiskansalaisuuksia on monenlaisia, ajatuksena kun alun perin oli, ettei tulevalla poliisilla saisi olla, olla ollut tai suurin piirtein edes olla sukua missään muussa maassa kuin Suomessa.

Ruotsinsuomalaisten osaltahan tämä olisi myös tarkoittanut sitä, ettei lapset olisi enää tervetulleita isiensä maahan, ainakaan poliiseiksi, jos vanhemmat olisivat ottaneet kummankin maan kansalaisuuden lapselleen hänen syntyessä. Kovin kummalliseksi tämä koiruli tätä nykyajan kansainvälisyyttä korostavaa puoluetta luonnehtisi, maahanmuuttopuolueen osalta taas takkuturkki ei ollenkaan moista avausta ihmettele.

Loppujen lopuksi, ei itse tarvinnut ajatella mitään, kun sosiaalinen media ja lehdistö kerkesivät hoitamaan tuon ajattelun lakialoitteen tekijöiden puolesta. Jari Kinnuselle ei jäänyt muuta vaihtoehtoa, kuin pistää esitutkinta pakettiin todennäköisin syin. Lakialoitetta seuraavan päivän iltapäivällä voitiin todeta lakialoite loppuunkäsitellyksi ilman syytettä, saliin ei asiaa vietäisi.

Vallaton maraton tänään Radio Foni Iskelmä Porvoo klo 12-14 99,80 MHz Porvoo ja 106,7 Loviisa