Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mielipidekirjoitus | Ahkeruus kunniaan

Hyvinvointi ja vauraus syntyvät työstä ja yrittämisestä. Tärkeiden hyvinvointipalveluiden rahoitus on sen varassa, että jokainen työikäinen ja työkykyinen suomalainen tekee töitä ja yrittää parhaansa. Tämä ei ole enää itsestäänselvyys.

Maamme on mennyt väärään suuntaan, kun sille, joka tekee osansa jääkin vähemmän rahaa kuin sille, joka ei tee. Joka aamu kaupan kassalle töihin lähtevälle on jäätävä enemmän käteen kuin sille, joka valitsee olla lähtemättä.

Palkkaverotus on liian ankaraa. Jo keskituloisella suomalaisella verokarhu ottaa pois noin puolet tienatusta lisäeurosta. Esimerkiksi opettaja saa pitää lisätunneillaan tienaamastaan satasesta itsellään vain noin 50 euroa. Tämä ei ole oikein.

Vasemmistopuolueet tuntuvat ajattelevan, että ihmisten palkat ja työeläkkeet kuuluisivat ensisijaisesti valtiolle, joka hyvää hyvyyttään antaa pitää osan. Me kokoomuksessa katsomme, että palkat ja työeläkkeet kuuluvat ensisijaisesti ihmisille itselleen.

Ahkeruuden hyve on nostettava takaisin kansakunnan kaapin päälle. Työn kannustimet on laitettava kuntoon. Tämän vuoksi kokoomus haluaa keventää palkkojen ja eläkkeiden verotusta miljardilla eurolla.

Sosiaali- ja työttömyysturva pitää korjata siten, että se kannustaa palaamaan työhön. Sosiaalietuuksien ei kuulu olla ihmisten ensisijainen toimeentulon lähde. Vastineeksi velvoittavasta työttömyysturvasta tarvitaan vahvat työvoimapalvelut, jotta yritysten ja työnhakijoiden tarpeet kohtaavat.

Yrittäjien mahdollisuuksia työllistää on helpotettava. Työehdoista pitää voida sopia paikallisesti. Yrittäjällä on oltava mahdollisuus tarjota työtä myös pienemmällä riskillä.

Nykyisin yrittäjän maksuista ja työntekijän veroista muodostuva verokiila estää työtä syntymästä Suomeen. Verotaakka on tehnyt työstä kallista. Tuntuu kuin työn tarjoamisesta ja -tekemisestä rangaistaisiin. Tässä ei ole mitään järkeä. Sitä, mitä yhteiskuntaan tarvitaan enemmän, pitää verottaa vähemmän.

Suomi pitää palauttaa maaksi, jossa jokainen työikäinen ja työkykyisen tekee töitä. Köllöttely-yhteiskuntaan ei ole varaa.