Askolassa on uusi, monitaitoinen kanttori, joka on kutsumusammatissaan.

Olga Mäkisellä on suunnitelmissaan järjestää tänä vuonna urkukonsertti Askolan kirkossa. Outi Paappanen

Eija Quinlan

Askolan seurakunnassa on 1. helmikuuta aloittanut työnsä uusi kanttori, musiikin maisteri Olga Mäkinen, 29. Hän seuraa Vesa Erkkilää, joka palveli Askolan kanttorina 21 vuotta.

Kanttori Mäkinen siunattiin juhlallisin menoin virkaansa messussa. Kirkkoon oli kokoontunut suuri joukko seurakuntalaisia ja myös uuden kanttorin kutsumia vieraita. Musiikista vastasivat kanttorit Olga Mäkinen ja Enni Pöykkö sekä Askolan kirkkokuoro.

Uusi työ Askolan seurakunnassa on nuoren kanttorin unelmien toteutuma.

– Olen päättänyt sen jo kuusivuotiaana, että minusta tulee kanttori. Olin lapsikuorossa, jota johti Maija Vuorinen Ajattelin, että minusta tulee samanlainen kuin hän. Tosi pitkän ajan olen tähdännyt siihen, hän sanoo.

– Olen kokenut että täällä Askolassa sekä työntekijät että seurakuntalaiset ovat ottaneet minut lämpimästi vastaan. Tosi paljon ihmiset ovat tulleet juttelemaan. Minulla on tosi lämmin olo olla täällä.

Hän on ehtinyt olla jo muutamassa seurakunnassa viransijaisena ennen Askolaan tuloaan.

– Olen valmistunut 2017 Taideyliopiston Sibelius Akatemiasta ja siitä lähtien tehnyt viransijaisuuksia Munkkiniemen seurakunnassa, Malmilla, Tuusulassa ja Vuosaaressa, josta tulin tänne Askolaan.

– Etsin virkaa Etelä-Suomesta, kun kuulin syksyllä, että täällä on mahdollisesti tulossa virka auki. Askola alkoi kiinnostaa koko ajan entistä enemmän. Olen niin iloinen ja kiitollinen, että minut tänne valittiin, Mäkinen sanoo.

– Hyvältä tuntuu. Pikku hiljaa alkaa hahmottua nämä jutut. Olen ollut kaupunkiseurakunnissa, joten tässä on paljon erilaista. Toisaalta olen kotoisin Kellokoskelta, joka on Askolan tyyppinen kylä, joten minulla on jotain tietoa niin etten ole ihan kaupunkilaistunut.

Olga Mäkinen asuu edelleen Tuusulassa, Kellokoskella miehensä, seitsemänvuotiaan poikansa ja viisivuotiaan tyttärensä kanssa.

– Meillä on täysi tohina päällä arjessa, hän kertoo naurahtaen.

Vapaa-aikaansa hän viettää aktiivisesti.

– Urheilemalla ja perheen kanssa olemalla. Harrastan pääasiassa uintia, kävelyä ja kuntosalia.

Seurakunta-asiat ovat olleet hänelle tuttuja jo pitkään.

– Olen nuorena toiminut pyhäkoulunopettajana, Mäkinen kertoo.

Urutovat perinteisesti olleet se tärkein työväline kanttorille.

– Askolan kirkossa on kahdet urut. En ole ehtinyt vielä paljon soittaa niillä, mutta minulla on suunnitteilla tämän vuoden aikana pitää urkukonsertti, hän kertoo.

– Sitä ennen minun täytyy käydä molempien urkujen sisällä ja virittää ne. Kielipillit menevät sään mukaan pois vireestä. Niitä pitää käydä sellaisella pienellä vasaralla virittämässä.

Mäkisellä on varsin laaja kiinnostus erilaiseen musiikkiin.

– Minä olen monipuolinen musiikin suhteen. Olen soittanut paljon klassista musiikkia, mutta kuuntelen myös pop-musiikkia ja hengellistä musiikkia. Soitan urkujen lisäksi selloa, ukulelea ja bändisoittimia.

– Jos tulee toiveita kirkollisten toimitusten musiikkiin, pyrin toteuttamaan ne, oli genre mikä tahansa, jos se vain sopii siihen jumalanpalvelusluonteeseen, Mäkinen sanoo.

– Viime syksynä Tuusulassa soitin Bachia ja Avicii’ta. Kyllä se luonnistui, piti vain sovittaa.

Kanttori Mäkinen arvostaa yhteisöllisyyttä. Hän odottaakin tapaavansa askolalaisia musiikinharrastajia.

– Täällä on tosi aktiivinen ja upeasti laulava kirkkokuoro, hän sanoo.

Mäkinen haluaisi myös koota askolalaiset musiikinharrastajat ja -ammattilaiset yhteen miettimään millaisia projekteja he voisivat tehdä yhdessä.

– Otan mielelläni vastaan toiveita siitä, millaista toimintaa askolalaiset haluaisivat saada, kanttori sanoo.

Häneen voi olla yhteydessä: olga.makinen@evl.fi tai 040 354 1210.

Aiheeseen liittyvää

  1. Askolassa vanhat hakivat nuoremmat tanssiin 14.2.2020 15:40

Kommentoi

Mainos: Itä-Uudenmaan Osuuspankki

Kaikki joukolla vaurastumaan!

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut