Pernajan kirkonkylän uimarannalta löytyi merestä tunnistamaton miehen ruumis - epäillään olevan syyskuussa kadonnut virolainen kalastaja

Pernajan kirkonkylän uimarannalta merestä löytyi keskiviikkona pitkään vedessä olleen miehen ruumis, jonka epäillään olevan syyskuussa kadonnut virolainen kalastaja. Loviisan Sanomat

Arto Henriksson

Pernajan kirkonkylän uimarannan lähistöltä merestä on löytynyt miehen ruumis, jonka epäillään olevan syyskuussa Högholmenin saaren lähistöllä kadonnutvirolainenvapaa-ajan kalastaja.Ruumis oli noussut pintaan ja ajelehtinut lähelle rantaa, josta kalastaja oli hänet havainnut.

Silminnäkijä kertoi Loviisan Sanomille, että vainaja haettiin pois rannaltakeskiviikkona iltapäivällä.Poliisin lisäksi paikalla oli pintapelastajia Utin jääkärirykmentin helikopteripataljoonasta.

Virolaismiehen tytär sai tiedon tunnistamattoman miehen ruumiin löytymisestä Loviisan Pernajassa keskiviikkoiltanaLoviisan Sanomilta. Poliisilta hän sai torstaina vahvistuksen, että pitkään vedessä olleentoistaiseksi tuntemattoman miehen ruumis on löytynyt alueelta.

Miehen tunnistamiseksi tarvitaan poliisin mukaan DNA-näyte tai hammaskartta. Syyskuussa kadonnen miehen tytär on antanut poliisille oman DNA-näytteensä. Hän sanoo uskovansa, että vainaja on hänen isänsä.

Rikosylikomisario Jonna Ohinmaa Itä-Uudenmaan poliisista totesi Loviisan Sanomille, ettei hän kommentoi tässä vaiheessa tapausta, vaan poliisi tiedottaa tarvittaessa mahdollisesti myöhemmin.

Virolaismiehen todettiin kadonneen perjantaina,20.9.2019 kello 16.51, kun silminnäkijä ilmoitti meripelastuskeskukselle vihreän soutuveneen ajelehtivan tyhjänä Pernajanlahdella Högholmenin saaren eteläpuolella.

Veneessä oli löydettäessä sähköperämoottori, yksi kala sekä kalastusvälineitä. Veneen lähistöllä kellui lisäksi muita esineitä, joiden arveltiin liittyvän veneeseen. Veneen löytöpaikka on noin parin kilometrin päässä vainajan löytöpaikasta.

Ensimmäinen Porvoosta saapunut merivartiostonpartio oli paikalla tunnin ja 31 minuutin kuluttua ilmoituksesta eli kello 18.22, ja myöhemmin etsintöihin oli liittynyt myös rajavartiolaitoksen helikopteri ja sukeltajia. Miestä ei kuitentaan löytynyt.

Vuonna 1957 syntynyttä virolaismiestä etsittiin myös vapaaehtoisvoimin useiden viikkojen ajan tuloksetta. Etsinnäissä oli mukana ruumiskoiria, sukeltajia, drone sekä naarauskalustoa.

Vuonna 1957 syntyneen virolaisen miehen vene löytyi ajelehtimasta tyhjillään Högholmanin saaren länsipuolelta syyskuussa. Kuva: Omaisten kotialbumi Omaisten kotialbumi

*Poliisin tiedotteen jälkeen juttuun on klo 14.50 lisätty tieto, että "poliisin lisäksi paikalla oli pintapelastajia Utin jääkärirykmentin helikopteripataljoonasta."

Kommentoi

Mainos: Uusimaa

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut