Kunnat kehittyvät eri suuntiin, pienimmillä suurimmat ongelmat

Yleisesti kehitysnäkymät ovat heikentyneet ympäri Suomen jo kaksi vuotta peräkkäin. -KOIVISTO ANTTI AIMO-KOIVISTO / LEHTIKUVA

STT

Suomen kuntien kehityksen suunnat eriytyvät entisestään, kertoo konsulttitoimisto MDI : n tekemä kysely Yli 100 000 asukkaan kaupungit ja niiden kehyskunnat menestyvät, mutta moni pieni kunta kokee olevansa pulassa.

Pienissä kunnissa koetaan, että maakunta- ja soteuudistuksen kaatuminen heikensi niiden kehityksen edellytyksiä. Positiivisinta suhtautuminen oli suurissa kaupungeissa, metropolialueella ja korkeakouluseuduilla.

Yleisesti kehitysnäkymät ovat heikentyneet ympäri Suomen jo kaksi vuotta peräkkäin. Noin puolet vastaajista kuitenkin arveli oman kuntansa näkymien olevan 3–5 vuoden päästä nykyistä paremmat.

Tiedot ovat peräisin valtakunnallisesta kuntakyselystä ja kuntien kehitystä vertaavasta aluekehitysindeksistä. Kysely tehtiin viime vuoden loka-marraskuussa, ja siihen vastasi yli 2 500 johtavaa viranhaltijaa ja luottamushenkilöä yhteensä 293 kunnasta.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut