Omistaja lupaa Urkki-kissan palauttajalle 500 euron palkkion

Urkin erityistuntomerkki on puoliksi valkoinen kuono.

Inka Töyrylä

Viime keväänä kadonneen Urkki-kissan alkuperäiset omistajat toivovat yhä saavansa lemmikkinsä kotiin. He ovat yrittäneet etsiä perhettä, joka osti mustavalkoisen, 9-vuotiaan Urkin joulukuussa löytöeläintalo Onnentassusta Riihimäeltä, mutta tuloksetta.

– Emme ole saaneet yhteyttä perheeseen, jolle Urkki on annettu. He eivät kuitenkaan voi olla tästä tietämättömiä, koska asia on ollut esillä kaikissa mahdollisissa alueen lehdissä ja Facebookissa, kissan emäntä sanoo.

Kissasta on luvattu palkkio. Sekään ei ole auttanut.

Urkki oli luovutettu uuteen perheeseen 150 euron maksua vastaan vain neljää päivää ennen kuin omistajat saivat tiedon sen päätymisestä Onnentassuun. Heidän mukaan löytöeläintalolla ei ole oltu halukkaita keskustelemaan, voisiko asialle vielä tehdä jotain.

– Me olemme valmiit maksamaan kissastamme 500 euroa, kunhan vain saisimme sen takaisin kotiin.

Urkin oma perhe etsi sitä yli puolen vuoden ajan. Kissa katosi keväällä kesämökiltä Mäntsälän Nummisista, jossa sen Porvoosta Pornaisiin muuttoa valmistellut perhe tilapäisesti oleskeli.

Urkki oli tottunut ulkoilemaan, mutta tilapäiskodissa sitä yritettiin pitää sisällä. Se ei onnistunut, vaan kissa lähti omille teilleen. Omistajat arvelivat sen lähteneen etsimään vanhaa kotia.

– Urkki on oma kasvattimme. Myös sen emä oli meillä. Ikävä on kova.

Kissaa etsittiin kaikkialta. Sitä haettiin vanhalta kotipaikalta Porvoosta sekä joka puolelta mökin ympäristöstä. Koska kissa oli karannut Mäntsälässä, seurasivat omistajat aktiivisesti riihimäkeläisen Onnentassun nettisivuja.

Myös Karkurit.fi -sivu ja Porvoonseudun eläinsuojeluyhdistyksen sivut olivat tarkassa seurannassa.

Syksyllä viikoittaiseen seurantaan kuitenkin tuli lähiomaisen kuoleman ja siihen liittyneiden järjestelyjen vuoksi tauko. Juuri tuolla välin Urkki oli löytynyt Pornaisista ja toimitettu Onnentassuun. Urkki oli siis liikkunut aivan nurkilla.

Aika ei ollut perheen puolella.

Urkin emäntä liittyi Pornaisten Facebook-ryhmään vasta 16. joulukuuta. Yllätys oli iloinen, kun sivuilta löytyikin julkaisuja taaksepäin selatessa tieto Urkin löytymisestä.

Omistajat soittivat Onnentassuun heti, mutta liian myöhään. Lakisääteinen säilytysaika oli ehtinyt umpeutua.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.