Japanilaista kulttuuriherkkua Loviisassa – ikebanaa, puupiiroksia ja kielen harjoituksia

Loviisan pääkirjastossa on näyttely japanilaisista puupiirroksista. Loviisan kaupunki

toimitus

Joulukuussa pääkirjaston näyttelytilassa aukeava näyttely tarjoaa sukelluksen japanilaiseen kulttuuriin. Helmikuun loppuun asti kestävässä näyttelyssä on esillä Villa Forsströmin kokoelmien japanilaisia puupiirroksia ja taidekirjoja.

Näyttelyn aikana pääsee myös tutustumaan muun muassa japanilaisen kukkienasettelun taidelajiin nimeltä ikebana, kuulemaan tarinoita japanilaisesta kirjallisuudesta Suomessa sekä harjoittelemaan japanin kieltä.

Pääkirjaston alakerrassa on esillä upeita japanilaisia puupiirroksia 1700–1800 -luvuilta sekä taidekirjoja Villa Forsströmin kirjastosta. Puupiirroksissa, jotka ovat haluttuja keräilykohteita, kuvataan kohtauksia kabukiteatterin näytelmistä.

1700-luvun Japanissa yhä suuremmalla osalla väestöä oli aikaa ja varaa nauttia kulttuurista: kirjallisuudesta, teatterista, kuvataiteista ja musiikista.

Puupiirrostaide kehittyikin alun perin mainostamaan kuuluisia kabukiteatterin näyttelijöitä, Edon ja Kioton tunnettuja maisemia, temppeleitä, pyhäkköjä ja pyhiinvaellusreittien maineikkaita näkymiä. Nuo aikansa viihdekulttuurin aliarvostetut tuotteet ovat osoittautuneet tärkeiksi kulttuurihistoriallisiksi dokumenteiksi ja arvokkaiksi taideaarteiksi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.