Kuorosta harmoniaa elämään – Porvoon mieslaulajat järjestää kurssin yhteislaulusta kiinnostuneille

Porvoon mieslaulajat Tapio Toivonen

toimitus

Oletko haaveillut kuorossa laulamisesta? Äänten harmonisesta melodiasta, mutta et ole uskaltanut hakeutua kuoroon? Ehkä olet arvellut, ettet osaa laulaa? Ehkä pelkäät ennakkoluuloja?

Nyt tähän on löytynyt ratkaisu! Porvoon Ravintola Ripakassa järjestetään neljän viikon ajan miesten kuorokoulu, johon voi ilmoittautua kokemuksen puutteesta huolimatta. Harjoitukset ovat kerran viikossa torstaisin.

– On tarkoitus että tämä on kynnyksetön mahdollisuus kenelle tahansa tulla laulamaan. Joku joka ajattelee, ettei osaa laulaa, hän saattaakin paljastua vaikka kuinka hyväksi laulajaksi, sanoo mieslaulajien tiedottaja Tapio Toivonen.

Kouluun voi tulla ilman aiempaa kokemusta. Kaikkia opetetaan oman tasonsa mukaan ja kaikki pääsevät laulamaan. Ryhmätuntien lisäksi tarjolla on myös yksityisiä laulutunteja.

Kuorokoulussa harjoitellaan äänenkäyttöä sekä kuorolaulun perustaitoja. Mikäli laulaminen tuntuu omalta jutulta, koulun jälkeen voi pyrkiä Porvoon mieskuoroon, mikäli haluaa.

– Kuoronjohtaja päättää ensin millä kappaleilla aluksi harjoitellaan, mutta myöhemmin oppilaat saavat itse vaikuttaa laulettaviin kappaleisiin, Toivonen kertoo.

Esiintymistä ei ole neljän viikon rupeaman jälkeen, mutta jos motivaatio ja taito riittävät, oikean kuoron riveissä pääsee aikanaan myös esiintymään.

Kurssimaksu on 40 euroa, ja ilmoittautua pitää 8. tammikuuta mennessä.

Porvoon mieslaulajien kuorokoulu alkaa 2020 tammikuussa, kokoontumiset torstaisin kello 18.15–20.15. Koulu alkaa 9.1 ja kestää 30.1 asti.

Artikkelin on kirjoittanut Uusimaan TET-harjoittelija

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.