Laaja joukko esittää Tehyn porvoolaisjohtajalle jatkokautta – "Lupaan olla käytettävissä"

Tehyn porvoolainen puheenjohtaja Millariikka Rytkönen on noussut järjestöaktiiviensa suosikiksi. Arkisto / Outi Paappanen

toimitus

Tehyn valtuutettujen selkeä enemmistö haluaa järjestön puheenjohtajan, porvoolaisen Millariikka Rytkösen jatkavan tehtävässään kaudella 2021–2025.

Viiden valtuustoryhmän edustajat totesivat maanantaina julkaistussa tiedotteessa, että tuki Rytkösen jatkokaudelle laajalla rintamalla on viesti myös käynnistyneelle työehtosopimusneuvottelujen kierrokselle.

– Tehyn tavoitteiden takana on yhtenäinen joukko, valtuustoryhmät linjaavat.

Rytkönen on erittäin otettu näin laajasta tuesta ja luottamuksen osoituksesta.

– Lupaan olla käytettävissä tähän tärkeään tehtävään myös seuraavalla kaudella. On hienoa taistella näin vahvan tuen turvin eturivissä jäsentemme etujen ja aseman parantamiseksi, Millariikka Rytkönen sanoo.

Sosiaali- ja terveys- ja kasvatusalan ammattijärjestö Tehyn seuraavat valtuustovaalit ja valtuuston järjestäytymiskokous ovat keväällä 2021.

Rytköstä jatkokaudelle pyytäneet valtuustoryhmät ovat Arvo ammattitaidolle – Värdera Yrkeskunskapen, Sitoutumattomat ja keskiryhmät SITKE, Tehyläiset Vihreät, Vasemmisto ja sitoutumattomat ja Tehyn Yhdessä Eteenpäin.

Valtuustoryhmä Vapaat Vaikuttajat tukee myös Rytkösen jatkokautta, mutta päättää muodollisesti asiasta myöhemmin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.