Jari Sillanpään konsertti Porvoossakin vaakalaudalla – Maija Hapuoja: "Maanantaina ratkeaa koko soppa"

Karismaattisena esiintyjänä tunnettu Jari Sillanpää sai yleisön mukaansa Tirmo Bluesissa viime kesänä. Laura Heino

Eija Quinlan

Laulupedagogi, laulaja Maija Hapuojan ja Jari Sillanpään on määrä esiintyä Porvoossa, Kultuuritalo Grandissa 5. joulukuuta konsertissa otsikolla Herää jouluun

Maija Hapuoja ei vielä tänään sunnuntaina tiedä, toteutuuko konsertti.

– Maanantaina ratkeaa koko soppa. En siis vielä osaa sanoa ihan varmaksi. Toivotaan, että onnistuu! Olemme tehneet todella kovasti töitä konsertin eteen ja olisihan se harmi, jos ei onnistuisi, Hapuoja sanoo.

– Tässä pohditaan, kannattaako näiden kahden konsertin takia nähdä näin suurta vaivaa. Meillähän oli lisäksi sovittuna kuusi konserttia eri kirkoissa. Viimeinen peruutuspäivä Grandin salille on maanantaina, Hapuoja tarkentaa tilannetta.

Kulttuuritalo Gandin toiminnanjohtaja Nadina Vihinen sanoo, että he tarjoavat konsertille vain seinät ja tilat, ja päätös konsertin toteutumisesta on järjestäjän.

– Me ei kommentoida asiaa, ennen kuin järjestäjäpuoli on ottanut kantaa asiaan. Me ei olla järjestäjänä tässä, vaan toimitaan vain seininä ja kattoina, Vihinen sanoo.

Pitkään Porvoossa asunut Maija Hapuoja tahtoisi esiintyä nimenomaan Porvoossa.

– Tarkoituksena on siirtää produktiota vuodella eteenpäin joka tapauksessa, mutta ainakin itse "sisäänajaisin" uudet, upeat Anna-Mari Kähärän sovitukset täällä Fuengirolassa ja Porvoossa.

– Loput viisi konserttia olivat kirkkoihin suunnatut, mutta nyt kävi yllättäen näin. Olemme kaikki kovin surullisia tapahtuneesta. Itse ajattelen kuitenkin positiivisesti ja odotan innolla konsertteja, olivatpa ne sitten nyt tai vuoden päästä.

– Vaikka olenkin sanonut lopettavani konsertoinnin, aina sisälläni on soinut pieni toive yhdestä joulukonsertista. Olen todella jouluihminen! Parin vuoden hiljaiselo näillä rintamilla on tehnyt hyvää ja olen valmis vielä ainakin tähän kokonaisuuteen, pääosin Espanjan Fuengirolassa asuva Hapuoja kertoo.

Maija Hapuojalla ja Jari Sillanpäällä on pitkä yhteinen ammatillinen menneisyys.

– Jarin kanssa meillä on yli 20 vuoden yhteinen taival, joka alkoi siitä kun hän tuli ensin oppilaakseni Ruotsista. Pikku hiljaa usutin hänet hakemaan Pop&Jazz Konservatorioon, jonne hän heti pääsi.

– Sitä jatkui parisen vuotta, kunnes kruunu Tangomarkkonoilta tuli. Syvä ystävyys on kestänyt kaikki ilot ja kolhut ja toivoisin niin kovasti, että hän saisi keskittyä rauhassa musiikin tekemiseen. Onhan hän kiistaton Suomen ykkösartisti.

Hapuoja toivoo, ettei Jari Sillanpäätä vielä tässä vaiheessa tuomittaisi.

– Toivon, että ihmiset eivät tässäkään tapauksessa tuomitsisi häntä, ennen kuin itse tuomio on tullut.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.