Peipon koulua ei arjessa mielletä sisäilmakohteeksi – lattiapintoja menee lisää vaihtoon

Peipon koulussa vaihdetaan lattiamateriaaleja myös ensi kesänä. Koulun arjessa ei rehtorin mukaan kuitenkaan mielletä koulua sisäilmaongelmaiseksi. Kuvituskuva. arkisto/Tanja Kuisma

toimitus

Peipon koulun kohdekohtainen sisäilmatyöryhmä kokoontui 4. marraskuuta ensi kertaa keskustelemaan ja muodostamaan tilannekuvan koulun sisäilmatilanteesta.

Projektipäällikkö Pekka Koskimiehen mukaan työryhmän mielestä koulussa ei koeta erityisiä ongelmia tai huolia sisäilman suhteen.

– Kuntotutkimuksessa havaittuja epäkohtia korjataan kuitenkin vaiheittain, hän kertoo.

Koulun sisäilmatekninen kuntotutkimus valmistui vuoden alussa. Tutkimus totesi, että osassa rakennusta lattiapinnoitteista haihtuu liian paljon orgaanisia yhdisteitä.

Kesällä lattiamatot vaihdettiin ruokasalissa ja siihen liittyvissä käytävissä. Rakennuksen ilmanvaihto säädettiin myös hieman ylipaineiseksi, mikä vähentää mahdollisten epäpuhtauksien kantautumista sisätiloihin epätiiviistä rakenneliittymistä.

Talvikauden sisälämpötila on ollut liian matala ja siihen haetaan parannusta. Lattiapinnoitteet vaihdetaan viidessä luokkahuoneessa kesällä 2020.

– Keskustelimme luokkahuoneiden mattojen vaihtamisen kiireellisyydestä. Totesimme yhteisesti, että erityistä kiirettä ei ole. Myös koulutyön sujuvuuden sekä melu- ja pölyhaitan kannalta kesä on paras ajankohta seuraaville korjauksille.

Koulun rehtori Antti Ylöstalo kertoo, että koulua ei arjessa mielletä sisäilmakohteeksi.

– Sisäilma ei puhuta henkilökunnan, oppilaiden tai perheiden keskuudessa. Peipon koulussa tehdään hyvää työtä, opitaan, viihdytään ja keskustelua käydään aivan muista asioista. Mutta on tietenkin tärkeää, että tilojen terveellisyyttä on tutkittu ja olosuhteita parannetaan tarvittavilta osin, Ylöstalo sanoo.

Kuntotutkimus osoitti myös laajempia peruskorjaustarpeita. Nyt tehtävillä tiloissa voi toimia turvallisesti noin 5–10 vuotta. Muista remonteista ei vielä ole päätöstä.

Koulutuspalvelut selvittää ensi vuonna Porvoon läntisen alueen koulutuspalveluiden toiminnan sisällön ja johtamisrakenteen. Se antaa pohjaa alueella myöhemmin käynnistyvälle kouluratkaisujen selvittämistyölle. Asia liittyy myös Gammelbackan keskustan kehittämishankkeeseen. Kehitystyössä otetaan huomioon myös kulttuuri- ja vapaa-aikapalveluiden sekä hyvinvointikeskuksen toiminnan tarpeet.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Luetuimmat

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.