Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pyhät miehet ja Ria Kataja esiintyvät Vanhassa Navetassa pyhäinpäivän iltana – luvassa on ainutlaatuinen kokonaisuus

Jo perinteeksi muodostuneen Vanhan Navetan pyhäinpäivän illan ohjelman tarjoilee tänäkin vuonna Porvoossa asuva näyttelijä Ria Kataja monipuolisesti lahjakkaine ystävineen.

Luvassa on ilta, jonka sisältö menua lukuun ottamatta on arvoitus. Varmaa on ainoastaan se, että illan ohjelma kantaesityksineen ei toistu samanlaisena, vaikka tapahtuma itsessään toistuisikin vuoden kuluttua.

– Meillä on ollut Pyhät miehet orkesterin kanssa traditiona konsertoida kerran vuodessa Kannonnokan Vanhassa Navetassa. Tämä pyhäinpäivän konsertti on ainutlaatuinen kokonaisuus. Keikka on orkesterille vuoden ainoa, Kataja kertoo.

Tämänvuotiset vieraat selviävät vasta 2. marraskuuta noin kello 20, jolloin keikka alkaa.

Ilta on monella tapaa luovuuden juhlaa. Kaikki Ria Katajan mukaan pyytämät saavat esittää, mitä osaavat ja tahtovat.

– Tätä on esitetty vuonna 2014 ensimmäistä kertaa, joten kyllä sitä voisi jo traditioksi kutsua. Tämä on aika ainutlaatuinen juttu, Kataja kertoo.

Toiveena heillä on ilta, jossa on lämminhenkistä yhdessäoloa elämän äärellä, pyhäinpäivän teemaakin muistaen.

– Elämän juhla pimeän aikaan. Runsaudensarvi. Nostamme maljoja elämälle. Hyväksymme sen oman rajallisuutemme ja juhlimme elämää, Ria Kataja summaa.

Alun perin idea tämäntyyppiseen ensemble-iltaan lähti siitä, kun Vanhan Navetan ravintoloitsija Ari Kuokka, jota Ria Kataja ei vielä siinä vaiheessa tuntenut, tiedusteli, että voisiko Kataja esittää Vanhassa Navetassa "jotain."

Ria Kataja mietti, että mitähän se "jotain" voisi olla. Hän lähetti ystävilleen hätäisen sähköpostin sanoen, että "auttakaa mua, mulla on keikka, ja kaikki saa esittää mitä haluaa. Perustetaan tällainen bändi."

– Tämä idea oli alunperin se, että me esitetään mitä meillä on. Kaikki vain peliin. Mahdollisimman paljon duettoja, sooloja ja paljon vierailijoita. Niin me tehtiin. Se oli alunperin tarkoitus, että on vain yksi kerta. Siitä tuli hirveän hauska ja tyyli oli todella rento. Meillä ei myöskään ollut mitään kokemusta siitä, että tehtäisiin yhdessä töitä.

– Pikku hiljaa varkain, vuosien saatossa siitä tuli sellainen, että soitan kaverini läpi ja ne tulee, jotka pääsee. Hyvin ainutkertainen. Tämä porukka ei tee yhdessä mihinkään muualle. Se on vain ja ainoastaan tämä. Meillä on aina ollut kantaesityksiä ja yllätysesiintyjiä. Se on ollut arvokasta. Yllätysesiintyjät voivat olla mitä vaan; siellä voi olla tanssia tai klowneria, tai mitä tahansa.

– Tänä vuonna uutta on, että voi tulla vain keikalle, Ria Kataja kertoo.

Halutessaan voi myös syödä ravintola Vanhan Navetan laajan menun, jolla omalta osaltaan juhlistetaan satokautta.

Varaukset ovat suositeltavia, koska paikanpäälle mahtuu vain noin 80 henkeä.