Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Myrskylä ryhtyy rakentamaan hirsikoulua – kilpailutuksessa ei rakennusliikkeiltä tullut yhtään tarjousta

Myrskylän kunta rakentaa hirrestä yli kahdeksan miljoonaa euroa maksavan uuden koulun ja liikuntahallin, joihin kunnanvaltuusto myönsi maanantai-iltana 640 000 euron lisärahoituksen. Valtuusto hyväksyi viime lokakuussa uuden koulun rakentamisen nykyisen kirkonkylän koulun tontille.

Uudisrakennukset sijoittuvat alueen etelälaidalle Mestarintien varteen, piha- ja pelikenttäalueiden jäädessä suojaisemmalle Pussilantien puolelle.

Rakentaminen alkaa ensi keväänä. Vuoden 2021 loppuun mennessä myös puretaan nykyiset koulurakennukset ja viimeistellään piha-alue. Oppilaat aloittavat uudessa koulussa syyslukukaudella vuonna 2021.

Erikoista on se, ettei noin kahdeksan miljoonan euron arvoinen SR-urakka kiinnostanut kilpailutuksessa ainoatakaan rakennusliikettä. Alkuvuonna julkaistuun EU-hankintailmoitukseen ei tullut yhtään tarjousta.

– Syitä on varmasti monia. Noin 3 000 neliömetrin kokoinen hirsirakennus edustaa sekin vielä kovin uutta julkisen rakentamisen muotoa, jolloin harvoilla toimijoilla on nähdäksemme mahdollisuuksia tämän kokoluokan hankkeiden toteuttamiseen, Myrskylän kunnanjohtaja Sam Vuorinen ja tekninen johtaja Timo Krigsman toteavat.

Myrskylä halusi kuitenkin elintärkeän koulurakentamisen käyntiin. Se ostaa suunnittelun ja rakentamisen suorahankintana, minkä myös hankintalaki mahdollistaa. Tarjouspyynnön sisältö ja tarjoajien kelpoisuuteen liittyvät vaatimukset kun eivät olennaisesti muuttuneet.

Vuorinen ja Krigsman arvioivat rakentamisen volyymin keskittyvän kaupunkeihin.

– Juuri siksi on hyvä, että hankintalaki mahdollistaa elintärkeiden hankkeiden käynnistämisen myös nollatarjoustilanteessa.

Myrskylän kunnan edustajat neuvottelivat rakennusliike Jatke Oy:n kanssa painumattomasta hirrestä yhteen tasoon rakennettavasta 150 oppilaan koulurakennuksesta ja liikuntahallista.

Kouluun tulevat ajanmukaiset opetus- ja muut tilat esiopetuksesta kuudenteen luokkaan. Koulu ja liikuntahalli tarjoavat myös nykyaikaisen ja valoisan ympäristön kuntalaisten, yhdistysten ja muiden sidosryhmien käyttöön.

Rakennuksella on suojaava sijoittelu. Arkiturvallisuus korostuu myös materiaalivalinnoissa, kun esimerkiksi liimattomina kumimattoina ja sähkölukituksena ovissa. Ilmanvaihto on tilakohtainen.

Hankkeen kokonaishinta muuttui yleisten rakennuskustannusten nousun ja kohteen maanrakennustöiden vaikutuksesta.

Alkuperäinen hankesuunnitelma oli 7,41 miljoonaa euroa, johon ylitystä tulee 640 000 euroa.

Kunta saa hankkeeseen Aluehallintovirastolta 750 000 euroa liikuntapaikkarakentamisen tukea.

Urakkasopimus solmitaan heti, kunhan valtuuston päätös on lainvoimainen.