Syyte: 29-vuotias lukitsi autoon 13-vuotiaan tytön Porvoossa ja yritti pakottaa seksiin

Tanja Kuisma

Itä-Uudenmaan käräjäoikeudessa käynnistyi keskiviikkona käsittely, jossa syyttäjä hakee ehdotonta vankeustuomiota keravalaiselle31-vuotiaalle miehelle törkeästä lapsen seksuaalisen hyväksikäytön yrityksestä.

Tapauksen käsittely henkilö- ja terveystietoja sisältävine asiakirjoineen on julistettu salaiseksi.

Syytteen mukaan teot tapahtuivat heinäkuussa 2017, jolloin mies oli 29-vuotias ja uhri 13-vuotias. Mies yritti päästä sukupuoliyhteyteen porvoolaisen tytön kanssa koskettelemalla ja yrittäen muulla tavalla tehdä seksuaalisia tekoja, jotka ovat omiaan vahingoittamaan tämän kehitystä.

Mies oli ottanut yhteyttä tyttöön, kysynyt tämän olinpaikkaa ja kyytitarvetta. Hän oli poiminut tytön kyytiinsä Näsistä, lähtenyt ajamaan Tolkkistentiensuuntaan, mutta ajanutkin Peippolaan.

Siellä mies oli tytön kertomuksen mukaan pysäköinyt autonsa syrjäiseen paikkaan ja pyytänyt tytön kanssaan takapenkille, minkä jälkeen hän oli lukinnut ovet. Syytetty oli tarjonnut alkoholia, kehunut tytön ulkonäköä ja lähentynyt laittaen kätensä tämän reidelle. Toisen kätensä mies oli kietonut tytön hartioiden ympärille ja koettanut suudella.

Tytön kertoman mukaan hän oli vetäytynyt kauemmas, ottanut käden pois reideltä ja irrottautunut otteesta yrittäen poistua autosta. Hän sanoi useita kertoja haluavansa pois autosta. Useiden pyyntöjen jälkeen mies päästi hänet poistumaan.

Tytölle on aiheutunut tapahtuneesta psyykkisiä oireita. Syyttäjä vaatii ehdotonta vankeusrangaistausta huomioiden asianosaisten suuri, 16 vuoden ikäero, teon suunnitelmallisuus, teko-olosuhteet eli auton ajaminen syrjäiseen paikkaan ja tytön sulkeminen auton sisään. Syytteen mukaan tytölle on aiheutunut psyykkinen kärsimys.

Syyttäjä vaatii miehelle ehdotonta vankeusrangaistusta, koska mies on tuomittu aiemmin seksuaali- ja väkivaltarikoksista.

– Sen ja uuden rikoksen suhde osoittaa hänessä ilmeistä piittaamattomuutta lain kielloista ja käskyistä, syytteessä todetaan.

Mies on tuomittu ainakin kaksi kertaa vakavista rikoksista.

Hänsai marraskuussa 2017 Tuusulan käräjäoikeudessa kolmen vuoden vankeustuomion entiseen avovaimoonsa kohdistuneista kahdesta raiskauksesta, vapaudenriistosta ja pahoinpitelystä loppuvuonna 2015 ja yksityiselämää loukkaavan tiedon levittämisestä keväällä 2016.

Pariskunnan eron jälkeen mies levitti netissä videoita seksistä entisen avovaimonsa kanssa heidän yhdessä asumisensa ajalta.

Mieheen liittyviä rikosepäilyjä ja lähestymiskieltoja on ollut käsittelyssä lukuisia muissakin oikeusistuimissa. Hänellä on lainvoimainen tuomio muun muassa seksuaalirikoksista vuodelta 2009.

Mies oli keväällä 2017 perussuomalaisten kuntavaaliehdokkaana, mutta ei valittu kaupunginvaltuustoon.

Uusimaa ei julkaise miehen nimeä asiaan liittyvien henkilöiden henkilöllisyyden suojaamiseksi.

Kuva vaihdettu 5.9. kello 15.50.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.