Ohjusvene Porvoo saattaa jäädä huonon sään vuoksi Tolkkisiin – yleisölle järjestetään maksuton linja-autokuljetus

Ohjusvene Porvoo saattaa joutua jäämään tuulen vuoksi Tolkkisten satamaan. Puolustusvoimat

toimitus

Ohjusvene Porvoota odotetaan saapuvaksi Porvoonjoelle lauantaiaamuun mennessä, mutta epävakaa sää voi vaikeuttaa vierailua. Kovan tuulen vuoksi varaudutaan nyt siihen, että ohjusvene jääkin Tolkkisten satamaan. Tilanne varmistuu viimeistään lauantaiaamuna.

Jos ohjusvene jää Tolkkisiin, järjestetään yleisölle sinne maksuton linja-autokuljetus. Linja-autot liikennöivät matkustajasataman ja Tolkkisten sataman välillä noin puolen tunnin välein kello 10–16.

Vaikka ohjusvene jäisi Tolkkisiin, järjestetään sen vierailuun liittyvä oheisohjelma suunnitelman mukaisesti matkustajasatamassa kello 10–16. Tuolloin voi tutustua jokirannassa paikallisten maanpuolustusyhteisöjen eri toimintamuotoihin ja kokeilla esimerkiksi käden tarkkuutta ekoaseella, tehdä maanpuolustusaiheisia ostoksia, nauttia munkkikahvit Sotilaskotiautosta ja grillimakkaroita Maanpuolustuskillan teltalla.

Ohjelmasta vastaavat Porvoon Reserviupseerikerho, Porvoon Reserviläiset, Porvoon seudun Rauhanturvaajat, Itä-Uudenmaan Maanpuolustuskilta, Nylands Brigads Gille, Porvoonseudun Sotilaspojat ja Lottatytöt. Paikalla on lisäksi Sotilaskotiauto ja myös paikallinen SPR osallistuu tapahtumaan.

Ohjusvene Porvoon tehtäväkenttään kuuluvat alueellisen koskemattomuuden valvonta ja turvaaminen, merellisten hyökkäysten torjunta sekä meriliikenteen suojaaminen. Lisäksi alus osallistuu aktiivisesti kansainväliseen puolustusyhteistyöhön osana Merivoimien toimintaa. Alus on vieraillut kummikaupungissaan viimeksi vuonna 2010.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.