Mervi Kovero pettyi tangofinaalin tulokseen – "Mutta minkäs tälle voi"

Paluu arkeen. Porvoolainen tangolaulaja Mervi Kovero ei osannut heti Seinäjoen Tangomarkkinoiden finaalin jälkeen sanoa, aikooko hän lähteä tavoittelemaan kruunua neljättä kertaa. Top Focus, J. Pihlaja

Outi Paappanen

Uudet tangokuninkaalliset kruunattiin lauantaina Seinäjoen Tangomarkkinoilla.

Finaalissa mukana ollut porvoolainen tangoprinsessa Mervi Kovero ei tälläkään kertaa saanut kruunua hiuksilleen, kolmannesta yrityksestään huolimatta.

– Totta kai olo on erittäin pettynyt. Mutta minkäs tälle voi. Muutama päivä menee varmaan asioita miettiessä ja sitten porskutellaan eteenpäin ja ruvetaan tykittelemään keikkoja. Pettymys menee ohi. Tangoviikko on aina upea kokemus, totesi sunnuntaina puhelimitse tavoitettu Kovero.

Finaalissa Mervi Kovero tulkitsi upeasti ja tunteella hänelle valikoituneet kappaleet Kesäinen muisto ja Jos sielusi löydän.

Heti finaalin jälkeen Kovero julkaisi omilla Facebook-sivuillaan viestin kannattajilleen.

– Aika hiljaiseksi vetää tällä hetkellä, hän sanoi.

– Tulos ei ollut se, mitä lähdettiin yhdessä hakemaan. Takki on tyhjä, mutta toisaalta energiani kyllä riittää mihin tahansa.

Kovero kiitti lämpimin sanoin tukijoitaan, perhettään ja ystäviään.

Mervi Kovero ei osannut vielä sunnuntaina sanoa, aikooko hän jatkaa Tangokuningattaren kruunun tavoittelua.

– Se on paha kysymys. Tänään en pysty tuohon sanomaan vielä mitään.

Kovero toivoo finaalisijan poikivan hänelle kuitenkin uusia musiikkiprojekteja.

– Olisi hienoa päästä tekemään esimerkiksi teatteria tai musiikkiteatteria.

Kovero oli tehnyt etukäteen suunnitelmia siltä varalta, että lauantain finaalista tulisi voitto. Nyt hän palaa arkeen ja päivätyöhönsä.

– Onneksi nautin työstäni, niin minulla ei ole hätää sen suhteen. Kesälomaa on vielä viikko jäljellä.

– Nyt mennään hetken aikaa päivä kerrallaan ja otetaan kontakteja uusiin ihmisiin. Toivotaan, että töitä riittää myös musiikin puolella.

Vuoden 2019 Tangokuninkaaksi valittiin Johannes Vatjus Haapavedeltä ja Tangokuningattareksi Pirita Niemenmaa Seinäjoelta.

Tuomaristo oli yksimielinen kuninkaan valinnasta, mutta kuningattaren kohdalla tuomaristo joutui äänestämään. Voittaja valittiin äänin 3–2.

– Ratkaisuun pääseminen oli tällä kertaa todella vaikeaa. Viimeisten vetojen vuoksi tilanne tuli mutkikkaammaksi, ja vastakkain olivat järki ja tunne, sanoi tuomariston puheenjohtaja, tangomarkkinoiden taiteellinen johtaja Martti Haapamäki.

Ilman kruunua jäivät myös kisan kuopus, 18-vuotias Silla Pöyry Lappeenrannasta sekä mieslaulajista nokialainen Pasi Kivimäki ja nummelalainen Juha Pirinen.

Tänä vuonna finaalissa nähtiin yleisön suosikit, sillä finaalin karsinta suoritettiin yleisöäänestyksellä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.