Ministeri Henriksson toppuutteli kriisipuheita: Vastahan me aloitimme

Ulla Mether

Oikeusministeri Anna-Maja Henriksson (r.) ampui vierailunsa aluksi alas iltapäivälehtien puheet hallituksen kriisistä.

Hän muistutti, että vajaan kuukauden työskennellyt Antti Rinteen (sd.) hallitus on vasta urakkansa alussa, ja hallitusohjelman toteuttaminen käynnistynyt.

Jos joku epävarmuustekijä on, se voi Henrikssonin mukaan liittyä siihen, että keskustapuolue on ilman uutta puheenjohtajaa syksyn puoluekokoukseen saakka.

Henriksson pitää hallitusohjelmaa hyvänä. Sen tärkeimpiä tavoitteita on ehdottomasti työllisyyden nostaminen yli 75 prosenttiin.

– Tämä hallitus haluaa ihmiset töihin. Työllisyystavoitteen täyttäminen tarkoittaa 60 000 uutta työpaikkaa hallituskauden aikana. Tämä on aivan välttämätöntä, jotta saamme pidettyä hyvinvointivaltion kunnossa, Henriksson sanoi.

Kirjastolle kokoontunut yleisö esitti hallitustaan edustavalle ministerille kysymyksiä laidasta laitaan.

Reino Halonen halusi tietää, mitä hallitus aikoo tehdä rikosuhrien omaisten auttamiseksi. Henriksson sai kunnian kertoa, että hallitusohjelmassa on kirjaus, joka velvoittaa muuttamaan lainsäädäntöä niin, että jatkossa väkivaltaisesti kuolleen uhrin omaiset ovat oikeutettuja valtionkonttorin maksamaan korvaukseen.

Irma Jääskeläinen-Havukainen tiedusteli, onko hallituksen kesken ollut puhetta vanhusasiavaltuutetun tehtävän perustamisesta.

– Että olisi vähemmän tällaista ankeaa lepatusta, että onko hoidettu, vai eikö ole hoidettu, ja miksi ei ole hoidettu.

– On ollut puhetta, paljonkin. Asia on minun pöydälläni, ja tehtävä perustetaan, Henriksson vastasi.

Yleisöä askarrutti myös muun muassa paikallisen tiestön kunto, maahanmuutto ja sote-uudistus.

Henriksson kertoi, että hallitusohjelmaan on kirjattu, että kunnat otetaan mukaan pohtimaan, miten palvelut järjestetään 1,6 miljoonan asukkaan Uudenmaan maakunnassa.

Vastauksia on tarkoitus löytää jo kuluvan vuoden aikana.

Porvoon sairaalalla Henriksson näki olevan tulevaisuutta varsinkin yhteydessä yliopistosairaalatoimintaan.

Henriksson oli itse vahvasti mukana ajamassa oman vaalipiirinsä Vaasan keskussairaalalle laajan päivystyksen statusta hallitusohjelmaan.

Kirjastokiertue

Pääministeri Antti Rinteen hallituksen ministerit kiertävät kesän aikana kirjastoissa keskustelemassa hallitusohjelmasta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Luetuimmat

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.