”Kesän iloisin hevostapahtuma” – sunnuntain laukkakilpailut saivat valtavan suosion

Vaikka hevonen nopeaksi tiedetäänkin, yllätti vauhti silti monet. Mirella Ruotsalainen

Inka Töyrylä

Sunnuntaina Porvoon raviradalla järjestetty laukkakilpailu yllätti järjestäjätkin suosiollaan.

– Poliisin arvion mukaan yleisöä oli 2 000–2 500 henkeä. Emme voineet mitenkään varautua tähän, yleensä ratsastuskilpailut vetävät väkeä huomattavasti vähemmän, kilpailujen puheenjohtaja Heidi Mänttäri kertoo.

Ravirata tarjosi kuitenkin hyvät puitteet suurelle yleisömäärälle. Vaikka jonoja syntyi niin buffettiin kuin toilettiinkin, ei yleisön hymy hyytynyt.

– Mieletön tunnelma. Tavoitteemme oli tehdä kesän iloisin koko perheen hevostapahtuma ja onnistuimme. Oli lapsiperheitä, tultiin piknikille, ilahduttavan moni pukeutui lady Ascot -tyyliin, päivän aikana nähtiin upeita hattuja ja asuja, Mänttäri iloitsee.

Porvoolainen suomalaista designia myyvä The Finland Shop palkitsi joukosta kaksi upeaa luomusta.

– Valinnanvaraa todella oli!

Päivän aikana nähtiin 65 ratsukkoa useassa eri sarjassa pikkuponeista muun muassa islanninhevosten suomenhevosten kautta tulikuumiin puoliverisiin. Radalla nähtiin myös yksi muuli.

Vaikka hevonen nopeaksi tiedetäänkin, yllätti vauhti silti monet.

– Upeita ratsukoita, kaikki mahtavalla fiiliksellä, treenattuja hevosia, turvavarusteet kunnossa, Mänttäri iloitsee.

Päivän ihastuttavimmissa lähdöissä kilpailtiin keppihevosilla.

– Keppihevosratsukoita nähtiin huimat 91 starttia. Enemmänkin olisi tullut, mutta meidän oli valitettavasti pakko rajata osallistujamäärä, koska olimme luvanneet kaikille osallistujille ruusukkeen. Tilasimme vielä viime päivinä pikatoimituksena niitä lisää ja silti ne olisivat loppuneet kesken.

Yleisö otti keppihevosratsukot vastaan hienosti ja kannusti jokaista villisti taputtaen.

Myös paikalla käynyt Itä-Uudenmaan poliisin partio ilahdutti ratsastelemalla voitokkaalla keppihevosella yleisön joukossa.

Laukkakilpailut toteutettiin kahden pienen seuran yhteistyönä. Ratsastusseura Skura ry ja Porvoon Hevosystävät ry saivat aikaan tapahtuman, joka poiki valtavasti hyvää palautetta.

– Toimihenkilöistä jokainen ylitti itsensä. Näin pienten seurojen kapasiteetille yli 2000 hengen yleisö on todella paljon, mutta yhdessä pystyimme toteuttamaan tämän. Ilman toimihenkilöitä tapahtumaa ei olisi ollut, olen äärettömän ylpeä heistä jokaisesta. Tästä tuli täydellinen päivä, yksi parhaista hevostapahtumista, joissa olen itsekään ollut, Mänttäri kiittää.

Laukkakilpailut Porvoossa 30.6.2019 -Facebooksivulle on kertynyt valtavasti palautetta ja yleisö on toivonut lisää laukkakisoja.

– Tämä oli iso rutistus, mutta nyt kun tiedämme, miten kaikki sujuu niin kuka tietää... tällainen voi vaikka tulla tavaksikin, Mänttäri arvuuttelee.

Kilpailujen tulokset löytyvät Laukkakilpailut Porvoossa - fb- sivulta sekä osoitteesta www porvoonhevosystavat net

Aiheeseen liittyvää

  1. Hatut esiin - Porvoon raviradalla järjestetään pitkästä aikaa laukkakilpailut! 19.6.2019 19:10

Kommentoi

Mainos: Itä-Uudenmaan Osuuspankki

Kaikki joukolla vaurastumaan!

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut