Menossa koiran kanssa Tallinnaan? – T24: Näillä vinkeillä reissu onnistuu

Jari Pietiläinen

Vaikka laivamatka Helsingistä Tallinnaan on kesämatkailijalle sangen yksinkertainen juttu, koiranomistaja ei välttämättä saa lemmikkiään edes alukseen, ellei muista tiettyjä sääntöjä.

Asiasta kertoo Tallinna24-verkkosivusto

Lemmikkieläinpassi on pakollinen hankinta silloin, kun koiraa viedään EU-maasta toiseen. Virosta lähtiessä passiin lyödään myös heisimatohäätöleima, jolle tulee hinnaksi kolmesta kahteenkymmeneen euroon.

Rokotuksia ei pidä unohtaa – ei etenkään raivotautirokotusta, jonka on oltava voimassa koko matkan ajan. Eri laivayhtiöt suhtautuvat Helsinki-Tallinna-reitilä koiriin hyvinkin eri tavoin. Selvitä siis se, millä ehdoilla voit ottaa koiran mukaasi.

Huomaa, että hyteissä voi olla rajoituksia lemmikkimäärän mukaan. Autolautalla matkustettaessa koiran oleskelu autossa voidaan kieltää.

Opas-, kuulo- ja avustajakoirat sallitaan kaikissa laivayhtiöissä ja kaikissa laivojen tiloissa. Ne tulee muiden koirien lailla, ilmoittaa matkustajiksi varauksen yhteydessä.

Jos varaat hotellin laivamatkan yhteydessä, varmista, että koirat ovat sallittuja. Yleensä koirista veloitetaan ylimääräinen maksu.

Lue lisää Tallinna24-sivustolta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.