Haloo Helsingin Elli Haloon oikea nimi ei ole Elli – keksi salanimen suojellakseen läheisiään

Toni Tervo

Elli Haloo on tuttu nimi kymmenille tuhansille suomalaisille.

Haloo Helsinki! -yhtyeen energinen laulaja on ollut vakiokasvo festareilla, keikkapaikoissa ja lehtien palstoilla jo vuosien ajan. Vasta viime viikkoina hänestä on kuitenkin käytetty naisen oikeaa nimeä.

Syy miksi Elisa Tiilikainen on noussut Elli Haloon takaa esiin, on naisen uusi sooloprojekti Ellips. Aiemmin laulaja kertoo vältelleensä oikean nimensä tuomista julkisuuteen. Eikä hän nytkään sitä halua tyrkyttää, mutta on enemmän sinut asian kanssa.

– Loin sen nimen aikoinaan pitääkseni läheiseni pois julkisuudesta ja sillä tavalla suojellakseni heitä. Mutta tässä projektissa tuntuisi tyhmältä olla Elli Haloo, kun on ihan eri juttu kyseessä. Mutta kaikki tutut puhuttelevat Ellinä kuitenkin, artisti hymyilee.

Viime aikoina Tiilikaisen arki on ollut hulinaa. Hänen debyyttisooloalbuminsa julkaistiin perjantaina 12.4. ja vuosien Haloo Helsinki! -taipaleen jälkeen hän on opetellut soittamaan uuden yhtyeen kanssa.

– Koko ajan olen ollut menossa, mutta se on hauskaa. Koen taas sellaista intoa bänditreeneissä ja koko tämä rumba ei tunnu nyt niin painostavalta, kuin se ehkä viime aikoina oli tuntunut. Muutamat viime vuodet Haloon kanssa ovat menneet sellaisessa pienessä sumussa ja tuli tietty rutiini. Tämä projekti on ollut todella piristävä.

Ellips on sukellus nimenomaan Elisa Tiilikaisen pään sisään. Se on naisen nuoruuden Juice Leskisen, progressiivisen rockin, niittivöiden ja tennareiden henki yhdistettynä herkkyyteen ja maailmantuskaan, jota myös Elli Haloon teksteissä on päästy kokemaan.

– Ihmisen ahneus ärsyttää minua. Minut on opetettu antamaan vähästänikin. Toki maailmassa on paljon anteliaitakin, mutta moni menestynyt tuntuu unohtavan muut ihmiset ja alkaa elää omassa kuplassaan nähden vaan oman menestyneen lähipiirinsä. Teksteissäni haluan muistuttaa, että meitä on monia ja jokaisella on oma murtumispisteensä.

– Levyllä yritän käydä läpi ihmismielen koko kaaren läpi. Enkä halua ohittaa niitä synkkiä ja vaikeita hetkiä.

Laulaja kertoo olleensa aina herkkä ihminen, jolla on taipumuksena jäädä vellomaan omiin ajatuksiinsa.

– Teen sitä vähän liikaakin. Minun ehkä toisaalta pitääkin saada velloa ja sitten käyttää musiikkia niiden asioiden ulos purkamiseen. Herkkyys ilmenee minussa hyvässä ja pahassa. Se on lahja ja kirous.

Ellips on tuonut Tiilikaiselle myös lisää itseluottamusta. Niin erikoiselta kuin se tuntuukin, eräs Suomen menestyneimmistä laulajista ei aina osaa luottaa omaan tekemiseensä.

– Aina en osaa nähdä sitä niin kuin muut näkevät. Mutta Ellips-levyä tehdessä olen oppinut luottamaan omaan visiooni. Ja ehkä se tunteiden vuoristorata kuuluukin luovaan työhön. Välillä levy on paras ja välillä maailman paskin.

– Olen ollut ihan järkyttynyt levystä faneilta saamastani palautteesta. Se on otettu niin hyvin vastaan. Monet Haloon kuuntelijat ovat laittaneet viestiä, että tämä levy kuulostaa multa. Se tuntuu tosi hyvältä, Tiilikainen huokaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Ravintolat ja kahvilat valmistautuivat H-hetkeen – pöytien välillä on nyt tilaa
 2. Sivullinen pelasti vedenvaraan joutuneen iäkkään pariskunnan Tirmon saaristossa
 3. Kaupunki maksaa väestönsuojan vuoksi noin 300 000 euroa – linja-autoaseman purkupäätös tehty
 4. Mielipidekirjoitus: Ensin päätös, sitten rahat
 5. Porvoolaisen palvelukodin työntekijällä koronatartunta – asukkaat ja henkilökunta testataan
 6. Katso video: Linnankosken lukiossa ylioppilasjuhla vedettiin läpi virtuaalisesti
 7. Koulussa koronavirusaltistus Mäntsälässä – oppilaita karanteeniin
 8. Karri Ollila pyrkii Askolan kunnanjohtajaksi – kilpaan ilmoittautui 16 henkilöä
 9. Jo ensi maanantaina Porvoossa pääsee turvallisesti tapaamaan palvelukodeissa asuvia läheisiään – varaa heti oma aikasi ja katso tapaamistupien ohjeet
 10. Odotettu Itärataselvitys: Porvoo–Kouvola perii voiton Porvoo–Kotkasta
 11. Meribiologi Anna Soirinsuo selvitti, millaista muoviroskaa on hautautunut Sondbyn rantahiekkaan
 12. Näköislehdessä tänään: Barokkipuutarha, kartanon pihapiiri... Herttoniemen kartanonpuisto on Helsingin vähän tunnettu helmi, joka on avoin kaikille
 13. Mestarit pääsevät kokoontumaan ja jäälle liukumaan – Akilles satsaa juniorityön kehittämiseen ja harrastajamäärien kasvuun
 14. Päättäjäisviikonloppuna riehakasta – ilotulitteita ammuttiin, poliisi valvoi myös dronen avulla
 15. Hammaslääkäri Ömer Acar, 31, sai jo lapsuudessa taloustiedon oppitunnin – "Isä otti setelit käteensä ja näytti konkreettisesti, mitä niille tapahtuu"

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.