Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vammautunut tanssija saa messuille esteettömän kodin ja kuntoutusstudion

Honkarakenne toteuttaa aidosti esteettömän kodin Tuusulan asuntomessuille 2020.

TUUSULA | Honkarakenne toimittaa aidosti esteettömän kodin raitiovaunuonnettomuudessa vuonna 2008 vakavasti vammautuneelle tuusulalaiselle Mikael Turtiaiselle. Asiasta julkaistiin tiedote torstaina. Samalle tontille toteutetaan omakotitalo Mikaelin henkilökohtaiselle avustajalle Sannille puolisoineen. Talot esitellään yleisölle Tuusulan Asuntomessuilla 2020 ja niiden etenemistä voi seurata blogissa VillaMikaelVillaSanni.com

Rakennusten ja pihojen suunnittelussa on huomioitu kahden ruokakunnan yhteiselämä, näkymät ympäröivään luontoon ja sujuvat reitit asuntilojen, kuntoutusstudion ja saunaosaston välillä. Tavoitteena on yhteisöllinen asuminen ekologisessa ja terveessä talossa, jossa on otettu huomioon esteettömyys, esteettisyys ja älykkäät, arkea helpottavat toiminnot. Pää- ja arkkitehtisuunnittelusta vastaa Arkkitehdit Mustonen Oy ja pihasuunnittelusta Arkkitehdit Mustonen Oy ja Mikael Turtiainen.

Villa Mikaelissa sisä- ja ulkotilat sijoitetaan kaikki samaan tasoon ilman kynnyksiä ja ramppeja. Talo on varustettu useilla arkea helpottavilla toiminnoilla kuten sähköisesti avautuvilla väliovilla, etäohjatuilla kaihtimilla ja koiran itsenäisen ulkoilun mahdollistavalla, sirutunnistimella toimivalla luukulla. Kaikki tekniset ratkaisut ovat hallittavissa keskitetysti matkapuhelimella tai tabletilla.

Villa Sannissa toteutetaan samoja suunnitteluideoita, joskin kohdistettuna nuorelle perheelle, jolla on rajallinen määrä rahoitusta käytettäväksi oman pienen ja kompaktin unelmien talon rakentamiseen.

Honkarakenne toteuttaa talot uudella Honka Frame -tekniikalla. Pilaripalkkitekniikkaan perustuvat talot ovat uusi lisäys Honka-portfolioon, mutta rakennustavalla on pitkät perinteet mm. Keski-Euroopassa ja Yhdysvalloissa. Talojen kantava runko rakennetaan valmiiksi tehtaalla työstetyistä massiivipuupalkeista, jotka yhdistetään toisiinsa perinteisiä puuliitoksia käyttäen. Jykevä kantava Honka Frame -runko mahdollistaa suuret lasiseinät ja avoimet tilat ilman väliseiniä. Eristeenä käytetään puukuituvillaa ja verhousmateriaaleissa suositaan puuta.

Tuusulaan rakennettavat talot lämmitetään vesi-ilmalämpöpumpulla ja aurinkosähköllä. Ilmanvaihto toteutetaan näissä taloissa painovoimaisena.

– Aito esteettömyys tuntuu olevan uusi asia omakotitalorakentamisessa. Halusimme toteuttaa esteettömän, terveellisen ja myös esteettisesti kauniin talon, jossa hyödynnetään perinteisiä, toimiviksi havaittuja menetelmiä sekä uusinta teknologiaa. Olemme iloisia siitä, että Honkarakenne lähti aktiivisesti mukaan kehitystyöhön, Mikaelin isä Petri Turtiainen kiittelee.

Honkarakenne panostaa voimakkaasti hoiva-, päiväkoti- ja koulurakentamiseen ja on aktiivisesti kehittänyt terveellisempää rakentamista muun muassa tuomalla markkinoille Allergia-, Iho- ja Astmaliiton kanssa kehitetyn ja VTT:n sertifioiman Terve Talo –konseptin.– Esteettömyys on tärkeä peruste talojen suunnittelussa ja sen merkitys vain kasvaa. Olemme iloisia, että saamme olla mukana tässä projektissa ja syventää samalla omaa osaamistamme esteettömistä tiloista. Hyvä elämä kuuluu kaikille ja haluamme tehdä työtä sen puolesta, että myös liikuntarajoitteiset ja ikääntyvät ihmiset voivat nauttia elämästä parhaassa mahdollisessa kodissa, Honkarakenteen projektimyyntipäällikkö Markus Saarelainen kertoo.

Mikael Turtiainen on Tuusulassa syntynyt, hip hop -tanssin maailmanmestaruushopeaa voittanut tanssija ja muusikko. Hän loukkaantui erittäin vakavasti raitiovaunuonnettomuudessa vuonna 2008.