Epäillyn dna:ta löytyi varastetun auton ratista, syyte meni silti nurin – auton omistajalle 1 200 euron vahingot

Oskari Lehto

Vuonna 1981 syntynyttä miestä epäiltiin moottoriajoneuvon käyttövarkaudesta sekä autossa olleen omaisuuden varastamisesta, mutta syytteet miestä kohtaan hylättiin käräjäoikeudessa näytön puuttuessa.

Epäillyt teot sattuivat Keravalla kesäkuussa 2017. Epäilyjen mukaan vuonna 1981 syntynyt mies olisi ottanut luvatta käyttöön henkilöauton murtautumalla sen sisään. Lopulta auto oli jätetty vaurioituneena Jaakkolan alueella sijaitsevan parkkihallin katolle.

Auton omistajan mukaan autosta oli lisäksi varastettu muun muassa cd-soitin, työkalusarja, kalastusvälineitä, nahkatakki, aurinkolasit sekä 140 euroa käteistä rahaa. Anastettu omaisuus jäi kateisiin.

Lisäksi auton takakontissa olleita kaiuttimia ja vahvistimia oli siirretty niin, että ne vaurioituivat. Omistajan ilmoituksen mukaan hänelle koitui tapauksesta 1 200 euron suuruinen taloudellinen vahinko.

Epäillyn dna:ta löytyi anastetun auton ratista, mutta muuten jäi epäselväksi, miten epäilty olisi ottanut auton luvatta käyttöönsä. Epäillyllä ei ollut muistikuvaa siitä, että hän olisi ollut autossa, josta dna:ta löydettiin. Hän kertoi, että on voinut olla mahdollisesti auton kyydissä.

Käräjäoikeuden mukaan dna-näyte ei yksinään riitä osoittamaan, että epäilty olisi todella syyllinen tekoon. Käräjäoikeuden mukaan on mahdollista, että joku muu on toiminut tekijänä kyseisessä tapauksessa. Näin ollen syyte hylättiin.

Tapauksesta uutisoi ensin Keski-Uusimaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.