Tilintarkastusyritys Helle Partners laajensi Porvooseen

Helle Patrnersin Timo Helle ja Nicolina Mickelsson ovat tavattavissa nyt myös Porvoossa. Helle Partners

Jyrki Hämäläinen

PORVOO  |  Helsingin ydinkeskustassa päätoimipaikkaansa pitävä Helle Partners Oy on laajentanut toimintaansa Porvooseen. Yritys tarjoaa KHT-tilintarkastus-, vero- ja neuvontapalveluita pienille ja keskisuurille yrityksille, asunto-osakeyhtiöille, yhdistyksille ja säätiöille.

– Meillä on noin 600 tilintarkastusasiakasta, joista merkittävä osa on Porvoosta, Loviisasta ja Sipoosta. Olemme saaneet kyselyjä, miksi emme toimi Porvoossa, yhtiön omistaja Timo Helle kertoo.

Suuri osa työstä tapahtuu asiakkaiden luona, minkä vuoksi yrityksen asiantuntijat ovat tavattavissa Cospacen tiloissa Porvoossa sopimuksen mukaan – pääasiassa Timo Helle ja Nicolina Mickelsson, jotka ovat molemmat KHT tilintarkastajia ja syntyperäisiä porvoolaisia.

Helle Partners työllistää kymmenen henkilöä, joista kuusi on tilintarkastajia ja heistä kolme auktorisoituja KHT-tilintarkastajia. Partners-sana yhtiön nimessä viittaa yhteistyöverkostoon, joka koostuu tili-, isännöinti- ja asianajotoimistoista, sekä jäsenyyteen maailman suurimpiin kuuluvassa Baker Tilly -tilintarkastusketjussa.

Iso osa Helle Partnersin toimintaa on tilintarkastuksen lisäksi neuvonta, joka liittyy yritysten perustamiseen ja muihin yritysjärjestelyihin, sukupolvenvaihdoksiin sekä yritysten ja niiden omistajien verotukseen. Yritys auttaa esimerkiksi tytäryhtiöiden perustamisessa ulkomaille sekä niihin liittyvissä vero- ja sosiaaliturva-asioissa, ja vastaavasti ulkomaisia Suomeen sijoittuvia yrityksiä. Palvelua saa suomen, ruotsin, englannin, viron, saksan ja venäjän kielillä.

Suomessa on noin 1 500 KHT- ja HT-tilintarkastajaa, joiden työsarka ovat noin 63 000 tilintarkastusvelvollisuuden piirissä olevaa yritystä, sekä julkisyhteisöihin keskittyviä JHT-tilintarkastajia. Näiden lisäksi vuosittain tilintarkastetaan vähintään yhtä paljon asunto-osakeyhtiöitä, yhdistyksiä, säätiöitä ja muita yhteisömuotoja. Yrityskanta kasvaa koko ajan voimakkaasti, joten tilintarkastuspalveluista on kova kysyntä. Lisäksi tilintarkastusalalla on käynnissä sukupolvenvaihdos.

Suomessa luovuttiin lakihankkeesta, jonka mukaan lakisääteinen tilintarkastusvelvollisuus olisi poistunut mikrokokoluokan yrityksiltä. Hankkeen aikana tunnistettiin kuitenkin huoli, että perinteinen tilintarkastus on usein turhan perusteellinen tapa tarkastaa mikroyritysten tilinpäätös. TEM on asettanut työryhmän selvittämään, voitaisiinko mikroyritysten tilinpäätökset varmentaa jollain tilintarkastusta kevyemmällä tavalla. Jatkossakin tarkastuksen suorittaisi hyväksytty tilintarkastaja.

Ennen vanhaan ja joskus vielä nykyäänkin yrityksissä jännitetään tilintarkastajien saapumista.

– Monet asiakkaat ovat kokeneet, ettei kirjanpitoa tarkastettu aiemmin näin tarkasti. Tilintarkastus on tullut koko ajan ammattimaisemmaksi. Tilintarkastusta koskevat vaatimukset tiukkenevat ja toiminnan laatua valvotaan, Nicolina Mickelsson kertoo.

– Yritämme saada asioiden käsittelystä mukavaa asiakkaille ja meille aina kun se on mahdollista. Vaikka tilintarkastus on lakisääteistä, ei ole syytä, miksei ilmapiiri voisi olla rento. Haluamme olla helposti lähestyttäviä, Timo Helle toteaa.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut