VAALIT: Daniel Hannus haluaa takaisin sopimisen tielle – "työntekijöillä on oikeus tulla kuulluksi"

LOVIISA  |  Daniel Hannuksen (SDP) tärkein vaaliteema liittyy työelämään ja siihen, miten sitä pitäisi kehittää.

– Haluan palata takaisin sopimisen tielle.

Hannuksen mielestä työmarkkinauudistukset tulisi valmistella kolmikantaisesti.

– Näin turvattaisiin vakaampi ja pitkäjänteisempi kehitys, joka omalta osaltaan tarvitaan, jotta yritykset uskaltavat tehdä tänne investointeja.

– Työntekijöillä on oikeus tulla kuulluksi, ja vain yhdessä tekemällä meillä voidaan tuottavuutta parantaa kestävästi. Pienyrittäjiä pitää tukea, jotta voivat pärjätä kilpailussa isompia yrityksiä vastaan.

Mitä sanottavaa sinulla on lukiolaiselle, joka pohtii nyt ammatinvalintaansa ja tulevaa työuraa? Millä alalla ja millä ehdoin tulevaisuudessa riittää töitä? Onko jokaisen oltava tulevaisuudessa ”moniosaaja” niin kuin työpaikkailmoituksissa usein sanotaan?

– Ei tarvitse pelätä, että valitsee väärän koulutuksen, Hannus rauhoittelee.

– Tärkeintä olisi valita itselleen sellainen suunta ja koulutus, joka juuri nyt tuntuu itselleen parhaalta ja sopivimmalta. Todennäköisesti maailma tulee kuitenkin muuttumaan ja työpaikkakin muuttumaan monta kertaa elämäsi aikana, joten aina tulee mahdollisuuksia vaihtaa ammattia ja hakeutua lisäkoulutukseen tai uudelleenkoulutukseen. Koulutus on kuitenkin aina hyvä olla, vaikka sitten työ ja ammatti löytyisikin aivan eri alalta, niin kaikki taidot ja tiedot ovat hyödyksi, ei koskaan tiedä mitä tulevaisuus tuo tullessaan.

– Moniosaajuus tulee myös olemaan yksi tärkeä kriteeri työn haussa, mutta niin tulee olemaan myös ekspertti. Molemmilla tulee olemaan kovaa kysyntää, sekä heillä joilla on laaja osaaminen, että myös heillä jotka ovat oman osaamisensa parhaita.

Entä miten neuvot akateemista 50-vuotiasta työnhakijaa, joka on kaksi vuotta käynyt työhaastatteluissa mutta ei vain pääse töihin? Te-toimistosta ei ole apua ja omat verkostot on nyhdetty kuiviin. Onko palkattava oma työelämän personal trainer, jotta onnistuisi?

– Jos ei löydy oman alan töitä, ajattele positiivisesti. Nyt sinulla on mahdollisuus vaihtaa alaa ja tehdä jotain erilaista. Hakeudu rohkeasti koulutukseen tai kursseille, mieti mitä voisi olla juuri sinulle kiinnostavaa ja kokeile uusia asioita. Toisaalta ehkä sinun kokemukset voisi olla muillekin hyödyllisiä, ehkä voisit ryhtyä opettajaksi tai valmentajaksi.

Itä-Uudenmaan asioista Hannus nostaisi eduskunnassa esiin toimivien joukkoliikkenneratkaisujen kehittämisen, jotta kaikilla olisi tasavertainen mahdollisuus osallistua ja olla osallisena yhteiskuntaa.

– On erittäin huolestuttavaa miten bussivuoroja koko ajan vähennetään, kun samaan aikaan tulisi ilmastonmuutosta hillitä. Itä-Uusimaa tarvitsisi myös junaradan, ja minun mielestäni paras vaihtoehto olisi ehdottomasti niin sanottu Rantarata, joka kulkisi Helsingistä itään Porvoon, Loviisan ja Kotkan kautta.

– Loviisaan pitäisi myöntää uudet luvat ydinreaktoreiden korvaamiseksi, meillä on täällä jo vahva osaaminen ja ilmaston kannalta on erittäin tärkeää että voidaan tuottaa puhdasta päästötöntä energiaa.

Hannuksen mukaan joukkoliikennettä pitäisi tukea verovaroin.

– Bussilla kulkeminen pitäisi olla huomattavasti edullisempaa kuin oman auton käyttö. Bussivuoroja tulisi myös lisätä haja-asutusalueilla, jotta ihmisten olisi mahdollista kulkea töihin ja kouluihin ilman omaa autoa. Näillä keinoilla saataisi yhä useampi ihminen käyttämään joukkoliikennettä mieluummin kuin omaa autoa.

Uusimaan vaalikone löytyy osoitteesta uusimaa.fi/vaalikone

Daniel Hannus, 41

Loviisalainen Daniel Hannus asuu Koskenkylässä.

Perheeseen kuuluvat vaimo, kaksi tytärtä, kaksi koiraa ja kissa.

Hän työskentelee pääluottamusmiehenä Porvoossa Viessmannilla (ent. Norpe). Yritys valmistaa kylmäkalusteita muun muassa ruokakauppoihin.

Ylioppilaaksi Porvoosta BoGystä vuonna 1996.

Loviisan kaupunginvaltuuston, Loviisan sivistys- ja kasvatuslautakunnan ja Teollisuusliiton valtuuston jäsen.

Poliittinen esikuva: Mielestäni Barack Obama on yksi aikamme suurista poliitikoista. Hän edisti maailman rauhaa toiminnallaan ja hän halusi tuoda terveyden- ja sairaudenhoitoon liittyvät palvelut kaikkien kansalaistensa ulottuviin. Hän on todellinen suurmies erittäin korkealla moraalilla.

Lisää aiheesta

Lue lisää aiheesta

Mainos: Uusimaa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut