Missä on merkinnät Peipon- ja Tolkkistentien risteyksessä? – Liikenneopettaja neuvoo

Kaistamerkintöjen puute aiheuttaa pulmia risteyksessä, jonka liikenne on kasvanut etenkin hoivakotien rakentamisen myötä ja yhden jo avauduttua. Porvoon Autokoulu

toimitus

Porvoossa lähestyttäessä Peipontieltä Tolkkistentietä olisi tarkoitus mennä suoraan. Ryhmitynkö oikealle vai keskelle? Vasemmalle kääntyvälle on selkeä tiemerkintä. Suoraan ja oikealle meneville ei ole mitään ohjeistusta. Tilaa olisi juuri ja juuri kahdelle autolle. Sama kysymys vastakkaisella puolella lähestyttäessä entiseltä taksikopilta Tolkkistentietä.

Kyseessä on risteys, jossa vasemmalle kääntyville on ajoratamaalauksin erotettu oma kaistansa. Jäljelle jäävä oikeanpuoleinen kaista on käytettävissä suoraan ajaville ja oikealle kääntyville.

Kysymys siitä, miten oikeanpuoleiselle kaistalle tulisi ryhmittäytyä, on hankala. Suosittelemme, että autot ryhmittäytyisivät oikeanpuoleiselle kaistalle peräkkäin, riippumatta siitä, onko tarkoitus ajaa suoraan vai kääntyä oikealle. Tämä vähentää kylkikolareita, joita sattuu helposti kun sivuttaissuuntaista tilaa on niukasti. Liikenteen sujuvuudenkaan kannalta kyseisessä risteyksessä ei ole hyötyä rinnakkain asettautumiselle, sillä oikealle kääntyvillä ei ole kevyttä liikennettä väistettävänä.

Jos ryhmittäytymistä haluttaisiin kyseisessä risteyksessä selkeyttää, voisi ajorataan maalata erilliset kaistat suoraan ja oikealle kääntyville, vasemmalle kääntyvien lisäksi. Tämä voidaan toteuttaa vain jos tilaa on riittävästi ajokaistojen tekemiseen.

Liikennepalsta seuraavan kerran sunnuntain Uusimaassa 17. maaliskuuta. Jos mieleesi tulee liikennepulma, johon toivot ratkaisua, lähetä kysymyksesi liikenneopettajille osoitteella: toimisto@porvoonautokoulu.fi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

Näytä lisää

Luetuimmat

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.