VAALIT Mia Heijnsbroek-Wirén pitää ääntä nuorten ja energia-asioiden puolesta

Itä-Uudenmaan vaaliehdokkaat esittäytyvät artikkelisarjassa.

Koti on ehdokas Mia Heinsbroek-Wirenille rakkain paikka ja keittiö kodin sydän. – Kutsun mielelläni ystäviä katetun pöydän ääreen. Puuhellalla paistan muun muassa letut ja blinit vanhalla valuurautapannulla. Mian albumi

Tanja Kuisma

LOVIISA | Loviisan kaupunginhallituksen ja RKP:n Uudenmaan piirin puheenjohtaja Mia Heijnsbroek-Wirén haastettiin loppuvuonna väitteellä, että näissä eduskuntavaaleissa ei äänestäjiä puhuta eikä johdata energiapolitiikka saatikka ydinvoimatuotannosta keskustelu.

Sillä varmistui loviisalaisen eduskuntavaaliehdokkuus.

– Energiapoliittiset ratkaisut vaikuttavat aina jokaisen arkeen, elinkeinoelämän kilpailukykyyn ja ilmastopoliittisiin haasteisiin – käytiin vaalit sitten koska tahansa. Kannan nyt myös konkreettisesti oman korteni kekoon näissä vaaleissa. Aiempi kokemus eduskuntavaaleista 2011 oli positiivinen ja koen että minulla on nyt kahdeksan vuotta kokeneempana paljon enemmän annettavaa myös itse substanssikysymyksissä.

Energiapolitiikka vaikuttaa aina jokaisen arkeen – vaaleista riippumatta.

Ehdokas Mia Heijnsbroek-Wirénille tärkeimmät vaaliteemat ovat arkipäiväisiä ja näkyvät agendalla joka päivä.

– Tahdon panostaa työllisyyden ja elinkeinoelämän toimintaympäristöihin ja energiapolitiikkaan, joka sisältää päästöttömän ydinvoiman tuotannon jatkuvuuden Suomessa. Yrittäjyydellä viedään suomalaista yhteiskuntaa eteenpäin ja ylläpidetään ja taataan hyvinvointivaltion palvelut koko elämänkaaren ajaksi.

Nuorten asiat ovat hänelle sydämen asia.

– Teen työtä nuorten parissa ja tunnen myös ne yhteiskuntamme haasteet, jotka vaikuttavat kielteisesti nuorten terveyteen. Yhtenä tärkeimmistä näen nuorten mielenterveyteen liittyvät asiat, siinä on paljon parannettavaa. Työn ja koulutuksen ulkopuolella olevien nuorten määrä on puolitettava tulevalla hallituskaudella. Syrjäytymiskehitys on saatava pysäytettyä ja työllisyys kasvuun.

Työn ja koulutuksen ulkopuolella olevien nuorten määrä on puolitettava tulevalla hallituskaudella.

Ehdokas haluaa korjata toisen asteen ammatilliseen koulutukseen tehdyt leikkaukset ja virheet.

– Haluan edistää oppivelvollisuuden pidentämistä ja ilmaista toisen asteen koulutusta, myös lukioihin.

Miten ajaisit Itä-Uudenmaan ja kotikaupunkisi etua eduskunnassa?

– Uudenmaan maakuntahallituksen jäsenenä ja pitkään ratahankkeen edistämistoimikunnassa mukana olleena näen tärkeimpänä asiana saada valtio mukaan rahoittamaan rantarataa Helsingistä Pietariin, Itä-Uudenmaan ja Kotkan kautta. En näe mitään järkeä siinä, että kymmenen minuutin ajansäästön takia raiteet vedettäisiin Kouvolan kautta.

Mitä muut eivät sinusta vielä tiedä?

– Perheessäni eletään kaksikielisesti. Olen asunut Hollannissa yli yhdeksän vuotta. Opin kielen nopeasti ja puhumme yhä hollantia toisena kotikielenä ja suomea puhun sujuvasti. Siellä saamieni kokemusten perusteella aikaistaisin heti esikoulun aloittamisen siten, että esikoulussa oltaisiin 5-vuotiaana nykyisen kuuden sijasta. Kuopuksemme aloitti esikoulun Hollannissa jo 4-vuotiaana. Meillä on siitä vain hyvää sanottavaa.

– Myös terveydenhuolto ja vanhusten hoivapalvelut ovat Hollannissa erittäin laadukkaita ja ihmisläheisiä. Valtakunnallisesti meillä on paljon kehitettävää ostopalveluissa. Loviisassa kunnallinen vanhustenhuolto toimii onneksi hyvin ja odotusajat hoitokoteihin ja asumisyksiköihin ovat lyhyitä.

Mia Heijnsbroek-Wirén, 49

Naimisissa, kaksi tytärtä (20- ja 18-vuotiaat). Vanhin opiskelee Hollannissa kansainvälistä juridiikkaa ja nuorempi on tämän kevään abiturientti. Perheeseemme kuuluu myös liki 12-vuotias kultainennoutaja Cara.

Koulutukseltaan yo-hotelli- ja ravintolaesimies, työskenteli 10 vuotta toisen asteen ammattiopettajana ja on tällä hetkellä projektityöntekijänä Ohjaamossa.

Motto: Kohtaa, kuuntele, toimi. Poliittinen esikuva Elisabeth Rehn.

Poliittiset luottamustehtävät tällä kaudella: Loviisan kaupunginhallituksen puheenjohtaja ja kaupunginvaltuutettu, Kymenlaakson Sähkön hallituksen jäsen ja varapuheenjohtaja, Inveonin hallituksen jäsen, Uudenmaan liiton hallituksen jäsen, MYR:n maakunnan yhteistyöryhmän jäsen, RKP Uudenmaan piirin puheenjohtaja.

Aiheeseen liittyvää

 1. VAALIT: Daniel Hannus haluaa takaisin sopimisen tielle – "työntekijöillä on oikeus tulla kuulluksi"
  3.3.2019 20:00
 2. VAALIT Sami Ryynänen on palkansaajan asialla – "Pohjoismaiden suurinta Kilpilahtea voidaan kehittää suuremmaksi yrityspuistoksi"
  28.2.2019 6:30
 3. VAALIT Mikaela Nylander: "Tasa-arvoinen koulutus on kohtalon kysymys koko yhteiskunnallemme"
  26.2.2019 19:30
 4. VAALIT: Tavoitteena tasa-arvo ja oikeudenmukaisuus
  25.2.2019 6:50
 5. VAALIT: Outi Lankia: Terve aikuinen kantaa vastuuta itsestään
  24.2.2019 15:00
 6. VAALIT Jenni Lastuvuori: Haittamaahanmuutto liittyy kaikkeen
  24.2.2019 8:00
 7. Kalevi Wahrman lähtee vaalitaistoon kommunistisen puolueen ehdokkaana
  22.2.2019 15:16
 8. VAALIT: Hyvinvointia maapallon kantokyvyn rajoissa
  20.2.2019 6:45
 9. VAALIT: Sanna Kurki puhuu suomalaisen ruoan, yrittämisen ja järkevän julkisen rakentamisen puolesta
  18.2.2019 17:30

Kommentoi

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Näin Itä-Uudellamalla sairastetaan – selvitä mikä kansansairaus sinua uhkaa

| Päivitetty

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut