VAALIT Sami Ryynänen on palkansaajan asialla – "Pohjoismaiden suurinta Kilpilahtea voidaan kehittää suuremmaksi yrityspuistoksi"

Itä-Uudenmaan vaaliehdokkaat esittäytyvät artikkelisarjassa.

Demareiden porvoolainen kansanedustajaehdokas Sami Ryynänen haluaa palkansaajien äänen kuuluviin valtakunnallisessa päätöksenteossa. kampanjakuva

Tanja Kuisma

PORVOO | Porvoolaiselle demariehdokas Sami Ryynäselle, 39, on parinkymmenen vuoden aikana syntynyt selkeä näkemys palkansaajan arjen haasteista. Hän kertoo lähteneensä aikanaan pääluottamusmieheksi, koska haluaa olla vaikuttamassa päätöksentekoon ja työelämän oikeudenmukaiseen kehittymiseen.

– Eduskunnassa olen valmis pitkäjänteiseen työhön yhdenvertaisemman ja inhimillisemmän yhteiskunnan rakentamiseksi. Tulevaisuuden politiikan on perustuttava tosiasioihin ja yhdessä tekemiseen. Tullessani valituksi kansanedustajaksi aion osaltani huolehtia, että yli kahden miljoonan palkansaajan ääni kuuluu ja vaikuttaa päätöksentekoon. Olen valmis ja halukas puolustamaan meille palkansaajille tärkeitä periaatteita ja asioita. Mielestäni eduskunnassa tarvitaan enemmän työelämän asiantuntijoita, näistä syistä johtuen olen ehdolla.

Ratayhteyttä on laskelmista huolimatta edistettävä Itä-Uudenmaan kasvumahdollisuuksia vahvistavana tekijänä.

Vaalien kärkiteemoja ovat Ryynäselle reilujen päätösten saaminen elämän eri tilanteisiin, oikeus työhön ja riittävään toimeentuloon.

– Osaltani aion huolehtia siitä, että yli kahden miljoonan palkansaajan ääni kuuluu ja vaikuttaa päätöksenteossa. On oltava mahdollisuus tehdä työtä, joka takaa hyvinvoinnin olit sitten palkansaaja tai yrittäjä.

– Jokaisesta on pidettävä huolta ikään, elämäntilanteeseen tai tulotasoon katsomatta. Lasten on saatava hyvä varhaiskasvatus ja nuorten maksuton toisen asteen koulutus. Ikäihmisillä pitää olla mahdollisuus vanheta ihmisarvoisesti. Tulevaisuuden rakentamiseen tarvitaan meitä kaikkia, kun tavoitteena on terve ja menestyvä Suomi.

Lisäksi Suomessa on Ryynäsen mukaan panostettava tutkimukseen, kehitykseen ja osaamiseen.

– Teollisuudella on oltava jatkossakin kilpailukykyiset edellytykset toimia Suomessa.

Pitää mahdollistaa kohtuuhintainen asuminen.

Miten ajaisit Itä-Uudenmaan ja kotikaupunkisi Porvoon etua eduskunnassa?

– Uusimaa on elinvoimainen alue, jonka pitää mahdollistaa ihmisille kohtuuhintainen asuminen, nykyistä parempi joukkoliikenne ja jonka pitää luoda uusia edellytyksiä teolliselle toiminnalle. Uuden rakentamisella raivataan tilaa alueen kehittymiselle. Silloin esimerkiksi Itä-Uudeltamaalta puuttuvaa ratayhteyttä on edistettävä alueen houkuttelevuutta ja kasvumahdollisuuksia vahvistavana tekijänä, vaikka kannattavuuslaskelmat eivät juuri nyt mairittelevilta näyttäisikään.

– Toinen kasvun lähtökohta on Pohjoismaiden suurin teollisuusalue Kilpilahti. Tiet, ratayhteys ja infrastruktuuri ovat siellä jo olemassa. Aluetta voidaan kehittää entistä suuremmaksi yrityspuistoksi, jonne saadaan uusia teollisuuslaitoksia ja synergiaetuja. Uusia teollisia työpaikkoja kannattaa luoda sinne, missä on ihmisiä ja palvelut valmiina.

Kilpilahtea voidaan kehittää suuremmaksi yrityspuistoksi.

– Samalla työn perässä muuttamista pitää tukea. Siis tukea, ei pakottaa. Yksi keino siihen on verotuksen työasuntovähennyksen määrän nostaminen. Asumiseen pitää olla varaa kaikissa elämänvaiheissa ja -tilanteissa, myös nuoruuden ja vanhuuden aikana.

Mitä muut eivät sinusta vielä tiedä?

– Olen melkoisen huono häviämään ja kilpailuviettini on kova. Tämä käy ystäväpiirissä selville kiusallisenkin selvästi, harrastettavasta lajista riippumatta.

Sami Ryynänen, 39

Naimaton, ei lapsia

Ammatti: Pääluottamusmies

Koulutus: Peruskoulu

Luottamustoimet: Teollisuusliiton hallituksen jäsen

Motto: Luottamus ansaitaan

Poliittinen esikuva: Lauri Ihalaisen rakentava ja sovitteleva lähestymistapa asioihin sopii 2000-luvun politiikkaan, erityisesti nyt, pitkään jatkuneen vastakkainasettelun ajan jälkeen.

Aiheeseen liittyvää

 1. VAALIT Mikaela Nylander: "Tasa-arvoinen koulutus on kohtalon kysymys koko yhteiskunnallemme"
  26.2.2019 19:30
 2. VAALIT: Huttusen mielestä kaikessa kilpailutuksessa saatava laatu hinnan edelle – "Surullista, että ihmisten hoivaa kilpailutetaan ja teetetään halvimmalla"
  15.3.2019 7:15
 3. VAALIT: Daniel Hannus haluaa takaisin sopimisen tielle – "työntekijöillä on oikeus tulla kuulluksi"
  3.3.2019 20:00
 4. VAALIT: Tarvitaan vastavoima, ongelmia ei ratkaista näin – Mikko Nieminen haluaa perustulon tähän maahan
  11.3.2019 9:41
 5. VAALIT Mia Heijnsbroek-Wirén pitää ääntä nuorten ja energia-asioiden puolesta
  1.3.2019 19:30
 6. VAALIT: Anette Karlsson haluaa enemmän sydäntä päätöksentekoon
  16.3.2019 7:00
 7. VAALIT: Kristel Pynnöstä huolestuttaa hurja asumiskustannusten nousu – "Valvonta ei enää turvaa laadukasta rakentamista"
  17.3.2019 17:30
 8. VAALIT: Harri Virtasen tärkein vaaliteema on mielenterveys ja hyvinvointi kaikissa ikävaiheissa
  13.3.2019 7:00
 9. VAALIT: Tiina Ollila ajaa eläinten asiaa – "Väkivallan kulttuuri on saatava päättymään"
  11.3.2019 14:06
 10. VAALIT: Tavoitteena tasa-arvo ja oikeudenmukaisuus
  25.2.2019 6:50
 11. VAALIT: Outi Lankia: Terve aikuinen kantaa vastuuta itsestään
  24.2.2019 15:00
 12. VAALIT Jenni Lastuvuori: Haittamaahanmuutto liittyy kaikkeen
  24.2.2019 8:00
 13. VAALIT: Hyvinvointia maapallon kantokyvyn rajoissa
  20.2.2019 6:45
 14. VAALIT: Sanna Kurki puhuu suomalaisen ruoan, yrittämisen ja järkevän julkisen rakentamisen puolesta
  18.2.2019 17:30
 15. VAALIT: Viljelijä Pernajasta herättelee keskustelua ilmastoasioista, koulutuksesta ja ruoasta
  17.2.2019 19:30

Kommentoi

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Näin Itä-Uudellamalla sairastetaan – selvitä mikä kansansairaus sinua uhkaa

| Päivitetty

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut