VAALIT: Tavoitteena tasa-arvo ja oikeudenmukaisuus

– Poikani viettää Huhtisen päiväkodissa paljon aikaansa. On todella tärkeää, että hän viihtyy ja voi hyvin. Laadukas varhaiskasvatus on yksi yhteiskuntamme kulmakiviä, Elin Blomqvist-Valtonen toteaa. Juha Perämäki

Sanna Puisto

PORVOO | RKP:n kaupunginvaltuutettu ja kaupunginhallituksen jäsen, porvoolainen kansanedustajaehdokas Elin Blomqvist-Valtonen rakentaa vaaliteemansa sen ajatuksen ympärille, että tulevat sukupolvet saavat kasvaa ja elää Suomessa, joka on nykyistä tasa-arvoisempi ja oikeudenmukaisempi, jossa on maailman paras koulutus ja varhaiskasvatus.

– 2-vuotias poikani Walter on minun motivaationi ja myös minun kulmakiveni, kun teen politiikkaa, Blomqvist-Valtonen sanoo.

– Haluan, että poikani ja hänen mahdolliset lapsensa ja lapsenlapsensa saavat nähdä oikeita talvia ja uida puhtaassa meressä. Haluan myös, että Suomessa on halukkailla mahdollisuus asua ja elää kaupunkien ulkopuolella, maaseudulla ja saaristossa.

Hänen tavoitteenaan on myös huolehtia siitä, että valtio tekee panostuksia ja investointeja Porvoon seudulle ja koko Itä-Uudellemaalle. Kansanedustajana hänelle olisi tärkeä varmistaa, että alue pysyy Suomen ja pääkaupunkiseudun kasvussa ja kehityksessä mukana.

– Tästä hyvänä esimerkkinä on rata- ja tiehankkeet, joihin tarvitaan valtion tukea ja jotka ovat elintärkeitä Porvoon seudulle.

Blomqvist-Valtosen kiinnostus politiikkaa kohtaan heräsi hänen aloitettuaan korkeakouluopinnot kymmenisen vuotta sitten.

– Lähdin mukaan opiskelijakuntatoimintaan, koska halusin vaikuttaa opiskelijan aseman parantamiseen. Vain muutama vuosi tämän jälkeen löysin itseni johtamasta yhtä Suomen suurimmista opiskelijajärjestöistä, Suomen opiskelijakuntien liittoa SAMOK ry:tä.

Siitä askel puoluepolitiikkaan olikin jo luonnollinen ja helppo.

– Olen toiminut myös opiskelijavaikuttajana Brysselissä vuosina 2013–2014. Palattuani sieltä halusin tehdä enemmän ja paremmin, joten asetuin ehdolle eduskuntaan 2015 vaaleissa. Samaan aikaan palasin kotikuntaani Porvooseen, ja palo vaikuttaa oman kunnan asioihin kasvoi päivä päivältä. Oli luonnollista asettua ehdolle kuntavaaleissa keväällä 2017 ja sen vaalin tuloksen perusteella saankin vaikuttaa sekä kaupunginvaltuustossa että -hallituksessa.

Entä miksi juuri sinut pitäisi valita eduskuntaan?

– Koska eduskunta tarvitsee ElinVoimaa! Minulla on pitkä kokemus vaikuttamisesta yhteisiin asioihin, osaan arvioida asioita isossa kuvassa ja minulla on laajat verkostot. Olen rohkea, enkä pelkää tehdä vaikeitakaan päätöksiä. Ennen kaikkea olen rehellinen ja ihmisläheinen. En pelkää myöntää, jos joskus olen väärässä. Politiikkaan tarvitaan lisää inhimillisyyttä, ja sitä minä voin tarjota.

Blomqvist-Valtonen kertoo asuneensa vuoden Lontoossa ja vuoden osittain Brysselissä.

– Nämä olivat mahtavia kokemuksia, jotka avarsivat maailmankuvaani ja ajattelutapaani. On tärkeä kokea ja ymmärtää eri maita, kulttuureita ja ihmisiä. Päätöksenteossa pitää pystyä ajattelemaan mahdollisimman laaja-alaisesti.

Elin Blomqvist-Valtonen

Asuinpaikka: Porvoo

Ikä: 31 vuotta

Perhe: aviomies Mikko sekä 2-vuotias poika Walter

Ammatti: työmarkkina-asiantuntija

Koulutus: liikuntaneuvoja, tradenomiopiskelija

Luottamustoimet: kaupunginvaltuutettu, kaupunginhallituksen jäsen, Careerian hallituksen jäsen, RKP:n puoluevaltuuston varapuheenjohtaja, hallintoneuvoston jäsen Arcada Stiftelsen, hallintoneuvoston jäsen Stiftelsen Tre Smeder

Motto: Ole aina rehellinen, myös itsellesi!

Poliittinen esikuva: Elisabeth Rehn, Michelle Obama

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

Näytä lisää

Luetuimmat

 1. Koronattomien päivien putki meni poikki Porvoossa – taas joukko uusia tartuntoja
 2. Odotettu Itärataselvitys: Porvoo–Kouvola perii voiton Porvoo–Kotkasta
 3. Kansanedustaja Heikki Vestman (kok), kolumni: Sähkön siirtohinnat kuriin – verkkoyhtiöiden tuotosta voidaan säästää jopa 400 miljoonaa euroa vuosittain sähkönkäyttäjien eli sinun rahojasi.
 4. Millariikka Rytkönen, kolumni: Uraputkeni on kulkenut vahvan laskusuuntaisesti – nyt ay-pomona olen arvoasteikossa aivan pohjalla
 5. Porvoossa ei ilmennyt uusia koronatartuntoja – myös naapurikunnissa rauhallista
 6. Tulipalo: Kaksi ulkorakennusta roihusivat Käärmeniementiellä - katso video sammutustöistä
 7. Varovaisuus ei auttanut, koronavirus iski kauppareissulla: "Pesin käsiä, käytin hanskoja, desinfioin koko ajan. Mutta se ei riittänyt"
 8. Asiakkaan kokemus uudesta Kamppulan Salesta: ”Siisti ja tilavat käytävät”
 9. Ruokavirasto pyytää keskeyttämään suosittujen Dipper-makeispatukoiden myynnin oireilmoitusten jälkeen
 10. Antti Tuisku tekee paluun lavalle tänä kesänä koronasta huolimatta – Valittu kansa kuullaan ensimmäistä kertaa livenä nettikeikalla
 11. Rautiainen muistelee hyvällä Askolan-vuosiaan – 60-vuotias ex-kunnanjohtaja pärjää Cooperin testissä
 12. Järvenpäässä kadonneen miehen epäillään joutuneen henkirikoksen uhriksi – 25-vuotias nainen ja 36-vuotias mies vangittu epäiltynä taposta
 13. Maastopalo Nesteellä Härskesundetissa, toinen käynnissä Sikilässä Venjärventiellä
 14. Bistro Sinnelle Joutsenmerkki – katolle suunnitteilla aurinkovoimala ja puutarha
 15. Poliisi epäilee pojan surmanneen isänsä Jyväskylässä – uhri oli keski-ikäinen mies

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.