Onnibusille lisää vuoroja Porvoon kautta maaliskuussa

Onnibusin kaksikerrosbussit säilyvät Porvoon ja Helsingin välisessä liikenteessä. Jyrki Hämäläinen

Jyrki Hämäläinen

PORVOO  |  Onnibus ilmoitti torstaina liikennöivänsä 4.3. alkaen kahdella kaukobussituotteella. Ne ovat suurimpien kaupunkien välillä toimiva kaksikerrosbussiverkosto OnniBus.com ja sitä täydentävä joustava yksikerrosbussiverkosto OnniBus Flex.

OnniBus FLEX eroaa OnniBus.comista paitsi bussien väritykseltä myös siten, että sillä on tiheämpi pysäkkiverkosto, kuljettajalta voi ostaa lipun myös käteisellä ja kyydissä kulkee enemmän matkatavaroita, lemmikit ja esimerkiksi polkupyörät.

Onnibusin toimitusjohtaja Lauri Helke kertoo, että Porvoon ja Helsingin välisessä liikenteessä ei tapahdu muita muutoksia kuin että vuoromäärät kasvavat. Lippujen hintoihinkaan ei ole tulossa muutoksia. Helsingin ja Porvoon välille voi tosin ostaa Onnirider-sovelluksella lipun tällä hetkellä vain kahdeksi kuukaudeksi aiemman kolmen kuukauden sijaan.

– Kesän suunnittelu on kesken. En osaa sanoa, mikä on silloin tilanne tarjonnan suhteen. En usko, että lippujen hinnoissa tapahtuu mitään ihmeellistä, Helke toteaa.

Vuorojen määrä kasvaa, koska Onnibus päätti siirtää 6-tietä Kouvolan ja Lappeenrannan suunnalta tulevat ja sinne menevät vuorot kulkemaan Porvoon kautta. Kotkan-busseja tulee 4.3. alkaen kaksi vuoroparia lisää, kun Savonlinja on järjestellyt liikennettään ja Pohjolan Liikenne lopettaa pikavuoronsa kokonaan. Pohjolan Liikenne ei ole ajanut Porvoon kautta pariin vuoteen.

– Porvoon kautta ajaminen oli meille iso päätös, koska matka-aikaa tulee ainakin 10 minuuttia lisää. Olemme saaneet paljon asiakaspalautetta, jossa toivottiin että Kouvolasta ja Lappeenrannasta pääsisi Porvooseen. Logiikkamme on, kun Porvooseen ei ole rautatietä, meidän kannattaa palvella porvoolaisia paremmin. Juna kilpailee bussin kanssa Lappeenranta–Helsinki -välillä, mutta ei Lappeenranta–Porvoo -välillä, Helke perustelee.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.