Gammelbackan 6. luokkalaiset voittivat valtakunnallisen Kartonkikilpailun – luokkaretkikassaan rahapalkinto

Porvoolaisen Gammelbackan koulun 6. luokkalaiset voittivat valtakunnallisen Kartonkikilpailun. Kuvituskuva Anton Soinne

toimitus

PORVOO   |   Porvoolaisen Gammelbackan koulun 6. luokkalaiset voittivat valtakunnallisen Kartonkikilpailun ykköspalkinnon. Voitostaan luokka saa luokkaretkikassaansa 1 000 euroa.

Tetra Pakin ja WWF:n koululaisille järjestämä Kartonkikilpailu saavutti suuren suosion koululaisten keskuudessa. Kisaa on aiemmin järjestetty vain Ruotsissa, mutta nyt mukana olivat ensimmäistä kertaa myös suomalaiset koululaiset. Yhteensä kisaan osallistui Suomessa ja Ruotsissa peräti 14 000 koululaista.

Koululaisille suunnatun kilpailun tarkoituksena oli lisätä erityisesti maito- ja mehutölkkien kierrätystä ja tietoutta kierrättämisen merkityksestä ympäristölle. Kilpailu käynnistyi viime vuoden elokuussa ja päättyi helmikuun alussa.

Tällä hetkellä noin joka kolmas kartonkipakkaus päätyy kierrätykseen. Tätä lukua nostaakseen WWF ja Tetra Pak järjestivät koululaiskampanjan, joka levittää tietoa kierrättämisestä ja innostaa siihen. Tämän vuoden Kartonkikilpailuun osallistuneet luokat saavuttivat 84% kierrätysasteen Suomessa ja Ruotsissa.

– Kartonkikilpailu onnistui innostamaan kartonkipakkausten kierrättämiseen. Kilpailu sekä opetti ympäristöasioita että osoitti, että kartonkien kierrättäminen voi olla hauskaa, kertoo Tetra Pakin projektipäällikkö ja kiertotalousasiantuntija Ilze Maskalane.

Kampanja sai kouluissa innostuneen vastaanoton. Kilpailu lisäsi ympäristötietoutta ja innosti kierrättämään. Opettajille kampanja tarjosi opetusmateriaaleja.

– Kartonkikilpailu on luonut upeaa sitoutumista ympäristöön ja auttanut meitä tekemään jotain hyvin konkreettista ympäristöämme kohtaan, kertoi kilpailuun osallistuneen ala-asteen rehtori Arja Koljonen.

Kilpailuun kuului neljä kierrätysaiheista tehtävää, joita koululaiset tekivät kotona ja koulussa. Kaikki tehtävät loppuun asti tehneet oppilaat saivat muistoksi diplomin. Lisäksi kilpailussa valittiin kolme voittajaa.

3.-6. luokkalaisten sarjassa voiton vei Gammelbackan koulun 6. luokka. Toiseksi sijoittui Kouvolan Kaunisnurmen koulun 6. luokka ja kolmanneksi Turun Sirkkalan koulun 4A-luokka.

1.-2. luokkalaisten sarjassa voiton otti Maatullin ala-asteen koulun 2C Helsingistä. Seuraavat sijat menivät Poriin ja Paraisille.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Luetuimmat

 1. ”Lähijunaliikenne Helsingistä Porvooseen pitää toteuttaa nopeasti” – Kansanedustaja ei jäisi odottelemaan itäisiä oikoratoja
 2. Yksi uusi koronatartunta Porvoossa perjantaina
 3. Teetkö sinäkin tämän virheen kauppareissulla? – käsidesiäkin voi käyttää väärin
 4. Valtion tuella nollatulokseen – Porvoon arvioidaan saavan lisäbudjetista 14–16 miljoonaa
 5. Missä on Anna? Edes some-profiileissa ei ole näkynyt kuulumisia, poliisi julkaisi kuvan
 6. Kymmenen upseeriylennystä Itä-Uudellemaalle
 7. Porvoon Näsin lähiliikuntapaikalle ja kuntoportaille valtionavustusta – kuntoportaita rakennetaan jo ja lähiliikuntapaikan rakentaminen alkaa nyt kesäkuussa
 8. Tanska ja Wiksten kuntavaaliehdokkaiksi – kokoomuksella nyt kymmenen koossa
 9. Ilkivaltaa leikkipuistossa Ylä-Haikkoossa – puisto suljettu korjausten ajaksi
 10. Paluu lähiopetukseen ei kasvattanut koronatartuntojen määrää Porvoossa – torstai oli 5. päivä ilman uusia tartuntoja
 11. Tupakannatsan maahan nakkaavia ollaan valmiita sakottamaan – "Tumpista leviää ympäristöön vaarallisia kemikaaleja"
 12. Hus: Koronaviruspotilaita enää 1,7 prosenttia hengitystieoireisista, potilaita joutunut uudelleen teholle sekavuuden takia
 13. Tapaamistuvat saapuivat palvelutaloihin – läheistään voi nyt tavata turvallisesti ilman kasvomaskia ja turvavälejä
 14. "Kuin olisi kotiin tullut!" – Terassien aukeamista odotettu koko koronakevät
 15. Tieliikennelaki muuttuu kesän kynnyksellä, mikä muuttuu nopeusrajoituksissa? – Liikenneopettaja vastaa

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.