VAALIT: Hyvinvointia maapallon kantokyvyn rajoissa

Kirjasto on Tuuli Hirvilammille tärkeä paikka. – Luen paljon ja rakastan kirjoja. Käyn lähes viikottain Porvoon kirjastossa joko tekemässä töitä tai lainaamassa kirjoja, lasten kanssa tai ilman. Juha Perämäki

Sanna Puisto

PORVOO | Porvoolainen Vihreiden kaupunginvaltuutettu, kansanedustajaehdokas Tuuli Hirvilammi pitää tärkeimpänä vaaliteemanaan kestävän hyvinvoinnin edistämistä.

– Meidän on käännettävä Suomessa suuntaa niin, että hyvinvointi voidaan turvata maapallon kantokyvyn rajoissa, Hirvilammi sanoo.

Hän näkee, että hiilipäästöjen riittävän nopea vähentäminen edellyttää ekologista jälleenrakennusta.

– Tarvitaan kokonaisvaltaista yhteiskunnallista murrosta, joka tehdään kuitenkin hallitulla ja hyvinvointia turvaavalla tavalla.

Hirvilammi kieltää olevansa eturyhmäpoliitikko.

– Korostan mieluummin kokonaisvaltaista ajattelua. Ajan nykyisten lasten ja tulevien sukupolvien asioita, koska haluan pysäyttää ilmastonmuutoksen etenemisen ja huolehtia Itämeren suojelusta. Tätä ei kuitenkaan pidä tehdä niin, että eriarvoisuus kasvaa tai köyhyys syvenee, haavoittuvassa asemassa olevien etuja on myös ajateltava.

Lisäksi hän haluaa puolustaa ruotsinkielisen vähemmistön asemaa yhteiskunnassamme.

Uudenmaan aluetta on Tuuli Hirvilammin mukaan kehitettävä tasapuolisesti kaavoituksen ja joukkoliikenneyhteyksien avulla.

– Itäiselle Uudellemaalle on saatava ratayhteys pääkaupunkiseudulta. Porvoon kaltaisten keskisuurten kaupunkien edusta on ehdottomasti pidettävä huolta suhteessa suuriin kaupunkeihin ja maakuntiin.

Tutkijana ja yhdistysaktiivina Hirvilammi on ollut mukana yhteisten asioiden hoitamisessa jo pitkään, aivan kouluaikojen oppilaskunnan hallituksesta saakka. Puoluepolitiikkaan hän lähti mukaan vuonna 2016 muutettuaan Porvooseen asumaan.

– Liityin Porvoon Vihreisiin vaikuttaakseni kotikaupunkini kehityksen suuntaan.

Hirvilammi lukee vahvuuksikseen huolellisen asioihin perehtymisen ja tietoon perustuvien päätösten tekemisen.

– Hallitsen suuria kokonaisuuksia ja yritän aina nähdä laajojen kysymysten väliset yhteydet.

Toisaalta hän tunnustaa olevansa "intohimoinen maailmanparantaja", jolla on tahtoa viedä asioita eteenpäin.

– Ja voimaa tehdä niitä rohkeita päätöksiä, joita tässä ajassa tarvitaan. Vaikka tutkimukset maailman tilasta ovat todella synkkiä, haluan toiveikkaasti uskoa, että meidän on vielä mahdollista muuttaa kehityksen suuntaa. Tiedän, että minulla on osaamista ja kokemusta, joita Suomi nyt tarvitsee. Siksi olen valmis ottamaan vastuun valtakunnan tason politiikasta, Hirvilammi toteaa.

Mutta miksi Tuuli Hirvilammi ajaa juuri porvoolaisten asioita, miten hän päätyi lopulta Porvooseen? Kaiken takana on – rakkaus.

– Olen viettänyt lapsuudessani ja nuoruudessani paljon aikaa Porvoossa ja Sipoossa isovanhempieni ja isäni luona. Tapasin nykyisen mieheni Bar Maryssa joulupäivänä vuonna 1998. Silloin en tamperelaisena opiskelijana olisi vielä arvannut, että joskus muutan Porvooseen ja istun Porvoon kaupunginvaltuustossa, Hirvilammi hymyilee.

Tuuli Hirvilammi

Asuinpaikka: Porvoo

Ikä: 40 vuotta

Perhe: puoliso ja kaksi kouluikäistä lasta

Ammatti: tutkija, sosiaalityöntekijä

Koulutus: valtiotieteiden tohtori

Luottamustoimet: kaupunginvaltuutettu, kaupunginhallituksen varajäsen, rakennus- ja ympäristölautakunnan jäsen, Careerian hallituksen jäsen

Motto: Ole se muutos, jonka haluat maailmassa nähdä. (Gandhi)

Poliittinen esikuva: kaikki kansalaisaktivistit, jotka tekevät tinkimättä työtä ilmastonmuutoksen pysäyttämiseksi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

Näytä lisää

Luetuimmat

 1. Koronattomien päivien putki meni poikki Porvoossa – taas joukko uusia tartuntoja
 2. Odotettu Itärataselvitys: Porvoo–Kouvola perii voiton Porvoo–Kotkasta
 3. Kansanedustaja Heikki Vestman (kok), kolumni: Sähkön siirtohinnat kuriin – verkkoyhtiöiden tuotosta voidaan säästää jopa 400 miljoonaa euroa vuosittain sähkönkäyttäjien eli sinun rahojasi.
 4. Millariikka Rytkönen, kolumni: Uraputkeni on kulkenut vahvan laskusuuntaisesti – nyt ay-pomona olen arvoasteikossa aivan pohjalla
 5. Porvoossa ei ilmennyt uusia koronatartuntoja – myös naapurikunnissa rauhallista
 6. Tulipalo: Kaksi ulkorakennusta roihusivat Käärmeniementiellä - katso video sammutustöistä
 7. Varovaisuus ei auttanut, koronavirus iski kauppareissulla: "Pesin käsiä, käytin hanskoja, desinfioin koko ajan. Mutta se ei riittänyt"
 8. Asiakkaan kokemus uudesta Kamppulan Salesta: ”Siisti ja tilavat käytävät”
 9. Ruokavirasto pyytää keskeyttämään suosittujen Dipper-makeispatukoiden myynnin oireilmoitusten jälkeen
 10. Antti Tuisku tekee paluun lavalle tänä kesänä koronasta huolimatta – Valittu kansa kuullaan ensimmäistä kertaa livenä nettikeikalla
 11. Rautiainen muistelee hyvällä Askolan-vuosiaan – 60-vuotias ex-kunnanjohtaja pärjää Cooperin testissä
 12. Järvenpäässä kadonneen miehen epäillään joutuneen henkirikoksen uhriksi – 25-vuotias nainen ja 36-vuotias mies vangittu epäiltynä taposta
 13. Maastopalo Nesteellä Härskesundetissa, toinen käynnissä Sikilässä Venjärventiellä
 14. Bistro Sinnelle Joutsenmerkki – katolle suunnitteilla aurinkovoimala ja puutarha
 15. Poliisi epäilee pojan surmanneen isänsä Jyväskylässä – uhri oli keski-ikäinen mies

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.