VAALIT: Sanna Kurki puhuu suomalaisen ruoan, yrittämisen ja järkevän julkisen rakentamisen puolesta

Itä-Uudenmaan ehdokkaat esittäytyvät artikkelisarjassa. Sanna Kurki puhuu suomalaisen ruoan puolesta.

ASKOLA | Askolalainen Keskustan kunnanvaltuutettu, aiemminkin eduskuntavaaleissa ehdolla ollut Sanna Kurki, 45, on ollut mukana monessa yhteisössä kehittämässä innokkaasti toimintaa ja tekemässä asioita yhdessä muiden kanssa.

– Sitä kautta lähdin mukaan politiikkaankin. Samat syyt ajavat myös eteenpäin, varsinkin kun pyyntöjäkin tuli.

Mitkä ovat vaaliteemasi?

– Suomalainen ruoka: ruoka on ihmisen elinehto, joten kotimaisen ruoan tuotanto täytyy turvata jo huoltovarmuudenkin takia, samoin reilut kauppatavat ja kuluttajan turvallisuus elintarvikemarkkinoilla. Maataloussektorin menestyminen vaikuttaa suoraan tai välillisesti myös moneen muuhun toimialaan. Muiden muassa konepajateollisuus, tuotantoeläinlääketiede, rakentaminen, maatalouskauppa, maatalouskonekorjaamoala, elintarviketeollisuus, kuljetusala ja lopulta päivittäistavarakauppa menettävät yhteensä yli 300 000 työpaikkaa, jos kotimainen maataloustuotanto ajetaan alas. Näitä työpaikkoja ei korvata elintarvikkeiden ulkomailta tuonnilla.

Kotimaisen ruoan tuotanto, reilut kauppatavat ja kuluttajan turvallisuus elin-tarvikemarkkinoilla täytyy turvata.

– Toimiva yrittäminen: yritykset ovat tärkeitä työllisyyden nostamisessa ja sitä kautta verotulojen määrän kasvattamisessa, siksi yrittämisen edellytyksistä täytyy pitää huolta. Keinoja tähän ovat muun muassa paikallisen sopimisen lisääminen ja osakeyhtiön voiton verottamatta jättäminen siihen saakka, kunnes voitto tuloutetaan osinkoina, eli niin kuin Viron malli.

– Järkevä rakentaminen: julkisessa rakentamisessa on tullut ilmi liian paljon puutteita eikä kiinteistöjen huoltokaan ole aina onnistunut, siksi näihin tehtäviin täytyy panostaa jatkossa enemmän. Keinoja ovat muun muassa panostaminen rakennusalan tutkimukseen ja koulutukseen sekä jokaiselle julkiselle rakennukselle pakollinen käyttö- ja huolto-ohjekirja ja käyttäjien koulutus. ”Talonmiehet takaisin!”

Mitä Itä-Uudenmaan alueen asiaa ja kotikuntasi etua ajaisit eduskunnassa?

– Itärata-hanketta edistäisin ja pyrkisin turvaamaan riittävät viestintä- ja tietoliikenneyhteydet koko alueelle.

Mitä muut eivät sinusta vielä tiedä?

– Olen matkustellut vain Euroopan alueella.

Sanna Kurki

45 vuotta, mies ja kolme lasta, joista yksi asuu jo omillaan.

Yrittäjäm yo-viljelijä, kotitalousteknikko ja liiketalouden merkonomi.

Luottamustoimet kunnassa: valtuutettu, rakennus- ja ympäristölautakunnan varajäsen, Puhti Oy:n hallituksen jäsen, Linnankosken asunnot Oy:n hallituksen varajäsen, Uudenmaan jätelautakunnan jäsen.

Luottamustoimet Keskustassa: valtuustoryhmän vpj, Askolan Keskusta ry:n vpj, Uudenmaan piirin vpj, puoluehallituksen varajäsen, puoluevaltuuston jäsen ja järjestövaliokunnan pj

Motto: Askel kerrallaan – pätee niin liikkumiseen, kuin ongelmanratkaisuun, kehittämiseen ja päätöksentekoon.

Varsinaista poliittista esikuvaa ei ole, mutta ehkä olen saanut vaikuttamisen halun äidiltäni.

Lisää aiheesta

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut