Saparomäki käynnisti joukkorahoitushankkeen – tavoitteena rakentaa Porvooseen turvakoti tuotantoeläimille

PORVOO  |  Saksalaan rakentuva eläinten turvakoti Saparomäki on käynnistänyt viisi viikkoa kestävän joukkorahoituskampanjan. Joukkorahoituksen tavoitteena on saada kerättyä rahaa uuden eläinsuojan possulan osuuden rakentamiseen.

– Saparomäki on turvallinen loppuelämän koti entisille tuotantoeläimille. Ensimmäiset asukkaat tulevat tämän vuoden aikana, kertoo Eläinten turvakoti Saparomäki ry:n puheenjohtaja Eveliina Lundqvist

– Turvakodissa eläimet saavat nauttia mahdollisimman lajityypillisestä elämästä. Siat saavat rypeä, kanat kuopsutella ja lampaat laiduntaa. Saparomäen periaatteiden lähtökohta on, että eläin on itseisarvoinen yksilö eli sen arvo ei riipu siitä, millaista hyötyä siitä ihmiselle on.

Saparomäen ovet avataan yleisölle, kun eläimet ovat kotiutuneet. Tila ei kuitenkaan ole kotieläinpiha vaan paikka, jossa ihmiset voivat tutustua muunlajisten eläinten elämään. Saparomäki tekee myös koulutus- ja tiedotustyötä eläinten aseman parantamiseksi yhteiskunnassa.

– Turvakoti tarjoaa ihmisille puitteet tutustua eläinlajeihin tuntevina ainutlaatuisina yksilöinä ja persoonina, Lundqvist kertoo.

Saparomäen tavoitteena on rakentaa 120-neliöinen eläinsuoja. Nyt alkaneen joukkorahoituskampanjan tavoitteena on kerätä vähintään 5000 euroa, jolla saadaan katettua 26-neliöisen possulan rakennustarvikekulut. Jos rahaa kertyy 11 000–50 000 euroa, saadaan koko possula rakennettua joukkorahoituksen avulla ja osin talkoovoimin. Koko eläinsuoja rakentuu talkoovoimin, jos joukkorahoitusta kertyy yli 100 000 euroa.

Joukkorahoituskampanjaan voi osallistua osoitteessa mesenaatti.me. Hankkeesta löytyy tietoa yhdistyksen facebook-sivulta sekä osoitteesta saparomaki.fi

Lisää aiheesta

Lue lisää aiheesta

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut