Kuvat: HIFK:n jättihanke etenee Helsingissä – rakennustyöt työllistävät jopa 3 500 henkeä

Tältä näyttää HIFK:n kotihallissa tulevaisuudessa. Töölöön kohoava Garden Helsinki on jättimäinen rakennushanke, joka työllistää lähivuosina jopa 3 500 henkeä. – 

Jari Pietiläinen

Töölöön suunniteltu jättimäinen, yksityisellä rahalla toteutettava Garden Helsinki -hanke etenee. Nordenskiöldinkadun varteen rakentuvasta Gardenista tulee HIFK:n kotihalli, johon mahtuu peräti 11 000–16 000 katsojaa.

Asumista, elämyksiä ja liikuntaa yhdistävä kortteli tuo Helsinkiin pysyvästi lähemmäs tuhat uutta työpaikkaa. Hankkeen rakentajaksi ja kehittäjäkumppaniksi on nyt valittu YIT.

Hallin tarkoituksena on toimia niin korttelin sisällä kuin sen puistomaisella aukiollakin. Elämyksellisessä kaupunkikorttelissa on paljon avointa julkista tilaa, joka elävöittää kaupunkiympäristöä.

– Kansainvälistyvästä Helsingistä puuttuu kokonaan tämän kaltainen kohtauspaikka. Olemme Garden Helsingin suunnittelussa halunneet kiinnittää erityisesti huomiota siihen, miten rakennettava kokonaisuus palvelee kaupunkilaisia, kun harrastukset ja palvelut löytyvät saman katon alta, Projekti GH:n hallituksen puheenjohtaja Timo Everi kertoo.

– Garden Helsinki -hanke toteuttaa erinomaisesti visiotamme enemmän elämää kestävissä kaupungeissa. Se yhdistää tiivistyvässä urbaanissa ympäristössä useita erilaisia ja vetovoimaisia toimintoja vilkkaiden joukkoliikenneyhteyksien ääressä, YIT:n kaupunkikehityksestä vastaava johtaja Juha Kostiainen sanoo.

Garden Helsingillä on merkittävä positiivinen vaikutus niin kaupunkilaisten elämään kuin Helsingin talouteen. Pysyvien hyötyjen lisäksi hanke tuo rakennusvaiheessa Helsingille noin sadan miljoonan euron tulot ja työllistää noin 3 500 henkilöä.

Yksityisesti rahoitettava Garden Helsinki rakennetaan suurelta osin maan alle, jonne sijoittuu muun muassa kansainvälisen tason tapahtuma-areena.

Maan päälle rakennetaan pääasiassa toimi- ja majoitustiloja sekä asuntoja. Suunnittelusta vastaavat arkkitehdit ovat PES Architectsin Tuomas Silvennoinen ja Arkkitehtuuritoimisto B&M:n Tuomas Seppänen

Hankkeen käsittely etenee seuraavaksi kaupunkiympäristölautakuntaan, josta se siirtyy edelleen kaupunginvaltuuston ja kaupunginhallituksen käsittelyyn.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.