Susihavaintoja Porvoossa – jäljistä tehtävä ilmoitus

PORVOO  |  Stensbölen ja Epoon välimaastoissa on tehty viime päivinä useita susihavaintoja. Tiettävästi alueella on liikuskellut kolme nuorta sutta.

– Olen kuullut useammasta, mutta yhden olen nähnyt, kertoo Västerkullantiellä asuva Jalmari Karjalainen

Karjalainen piipahti myöhään maanantai-iltana kotinsa terassilla, kun autotallin nurkalta ampaisi susi metsään.

– Siinä kävi kaikenlaista mielessä. Iso koirakin tietysti, mutta kyllä se varmuudella oli susi. Sen tunsi piirteistä selvästi, paljon metsissä kulkenut ja metsästystä harrastava Karjalainen sanoo.

– Kyllähän luonnossa on tilaa susillekin, mutta ihan pihaan ei tarvitsisi tulla.

Porvoon riistanhoitoyhdistyksen toiminnanohjaaja Joa Bergqvist toivoo, että kaikista havainnoista ilmoitettaisiin yhdistykselle.

– Jos ilmoituksia tulee, lähdemme katsomaan, löytyykö jälkiä ja tiedotamme havainnoista. Jos susi tulee pihaan, on siitä hyvä tehdä ilmoitus myös poliisille, Bergqvist sanoo.

– Olisi hyvä, että virallinen tiedotus kulkisi meidän kautta huhupuheiden sijaan, mutta se edellyttää, että saamme näistä tietoa.

Ilmoituksen teko ei merkitse susijahtia, vaan havaintojen perusteella määritellään suurpetojen levinneisyyttä ja määriä.

– Voi olla, että ne ovat vain läpikulkumatkalla, mutta sekään ei ole mahdotonta, että nuoret sudet hakevat täältä uutta reviiriä. Länsi-Uudellamaallahan niitä on jo paljon, mutta meillä Porvoossa susi on uusi laji. Se kuuluu luontoon, mutta totta kai kannattaa olla varuillaan alueilla, joilla se liikkuu, Bergqvist sanoo.

– Susi ei ole tehnyt ihmiselle mitään sataan vuoteen. Metsästyskoirat, lampaat ja muut lemmikit, jopa hevoset, voivat kuitenkin olla vaarassa. Kannattaa harkita, laskeeko koiraa vapaaksi, jos alueella on tehty susihavaintoja.

Bergqvist toteaa sudenkin mahtuvan itäuusmaalaiseen metsään.

Porvoossa tehdyistä susihavainnoista voi ilmoittaa sähköpostitse Porvoon riistanhoitoyhdistykselle osoitteeseen porvoo@rhy.riista.fi.

Muut paikallisten riistanhoitoyhdistysten, petoyhdyshenkilöiden ja toiminnanohjaajien yhteystiedot löytyvät Suomen riistakeskuksen ja Riistanhoitoyhdistysten valtakunnallisesta tietokannasta osoitteesta yhteystiedot.riista.fi

Muokattu 8.11. Lisätty Porvoon riistanhoitoyhdistyksen sähköpostiosoite.

Lisää aiheesta

Lue lisää aiheesta

Mainos: Relax Center

Mainos: Relax Center

HydraFacial – 3 vaihetta, 30 minuuttia

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Etusivulla nyt

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut