Porukalla hankitut eväät – Hinthaarassa tempaistiin koululaisille lämpimät ruuat

Äiti, yhdistysaktiivi ja kaupunginvaltuutettu Hanna Lönnfors ryhtyi perjantai-iltana järjestämään Hinthaaran koululaisille ruokaa alkuviikoksi. Maanantaina tarjolla oli liha-makaronilaatikkoa. Juha Perämäki

Samu Karvala

PORVOO | – Ei hitto vie, ajatteli anttilalainen Hanna Lönnfors perjantaina, kun kuuli koululaisten jäävän ilman kouluruokaa maanantaina ja tiistaina.

Hän heitti haasteen sosiaaliseen mediaan, kului reilu tunti ja suunnitelma Hinthaaran sivistyskeskuksen oppilaiden ruokkimisesta oli toteutusta vailla.

Mukana ovat Hinthaaran kyläyhdistys, Hinthaaran ja Andersböle-Veckkosken nuorisoseurat, kaksi ateriat valmistavaa yritystä ja yksityishenkilöitä. Lönnfors pitää onnistumista yhteisöllisyyden voimannäyttönä.

– Tämä järjestely korvaa sen, että jokainen oppilas ottaisi omat eväät mukaan. Nyt kaikkien eväät on hankittu yhdessä, Lönnfors vertaa.

Peruskuvio oli, että yhdistykset maksavat raaka-ainekustannukset ja yritykset hoitavat ruuanvalmistuksen.

Iloinen yllätys.

Lönnfors on RKP:n kaupunginvaltuutettu, mutta ei halua ottaa kantaa poliittiseen lakkoon, josta kahden päivän ruuanpuute kouluissa johtuu. Kaupunki ei voinut tässä tilanteessa ruokaa tarjota.

– Haluan vaikuttaa ruohonjuuritasolla ja tämä on juuri sellaista vaikuttamista. Näin lapset saavat koulussa lämpimän ruuan.

Hinthaaran sivistyskeskuksessa yhdistysten tempaus otettiin tyytyväisyydellä vastaan. Maanantaina ruokalassa maistui liha-makaronilaatikko, ja sitä näytti olevan varaa santsatakin.

– Olemme olleet iloisesti yllättyneitä, Hinthaaran koulun rehtori Olliseveri Kontinen kommentoi.

Koulusta oli viikonlopun aikana tiedotettu koteihin, että oppilaat eivät tarvitse eväitä, ellei lapsi ole erityisruokavalion piirissä.

Koululaisille eväät Porvoossa vielä tiistaina

Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL ry:n lakko jatkuu tiistaina 23. lokakuuta. Lakko johtuu hallituksen valmistelemasta laista, jolla helpotettaisiin irtisanomista pienissä yrityksissä.

Porvoossa lakko koskee Liikelaitos Porvoon tilapalvelujen tuottamia ruoka-, siivous- ja kiinteistöpalveluita.

Ruokaa ei tarjota kouluissa, iltapäiväkerhoissa eikä koulujen yhteydessä toimivissa esikouluissa, eli vielä tiistaina pitää ottaa mukaan omat eväät.

Lakko vaikuttaa koulujen, päiväkotien ja palvelutalojen siivoukseen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.