Yli kaksi vuotta vankeutta – karkotusvaarassa ollut perheenisä sai tuomion lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä

Itä-Uudenmaan käräjäoikeus on langettanut miehelle yli kahden vuoden vankeusrangaistuksen lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Tuomio ei ole vielä lainvoimainen. Samu Karvala

toimitus

LOVIISA | Itä-Uudenmaan käräjäoikeus on tuominnut 29-vuotiaan Rikan Jameel Akramin lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä ja lievästä pahoinpitelystä vankeuteen.

Rangaistuksen pituudeksi on mitattu kaksi vuotta ja neljä kuukautta.

Käräjäoikeuden tuomio ei ole vielä lainvoimainen. Siihen on ilmoitettu tyytymättömyyttä, joten juttu käsiteltäneen Helsingin hovioikeudessa.

Akram nautti runsaasta julkisuudesta eri medioissa syksyllä 2016, jolloin häntä uhkasi maastakarkotus. Maahanmuuttovirasto perusteli karkotusta miehen rikostaustalla. Yrittäjän ja perheenisän puolesta kerättiin yli 2 000 nimeä adressiin, jossa vaadittiin, että hän saisi jäädä Suomeen.

Akram on ollut vangittuna nyt käsiteltyjen syytteiden vuoksi joulukuussa 2016, heti karkotusta vastustaneen mediakampanjan jälkeen.

Itä-Uudenmaan käräjäoikeuden 10. lokakuuta antamasta tuomiosta on laadittu vain julkinen seloste. Oikeudenkäyntiasiakirjat on määrätty salassapidettäväksi vuoteen 2077 asti.

Käräjäoikeuden mukaan Akram on syyllistynyt lapsen seksuaaliseen hyväksikäyttöön vuosina 2009–15. Uhri on ollut noina vuosina 8–14-vuotias.

Teonkuvauksen mukaan Akram on syyllistynyt lukemattomiin seksuaalisiin tekoihin, joita ovat olleet muun muassa koskettelu intiimialueille vaatteet päällä, vaatteiden repiminen pois, itsetyydytys uhrin nähden, pakottaminen pornon katseluun ja yrittäminen saada uhri tyydyttämään oraalisesti.

Akram kiistää syytteen kokonaisuudessaan. Hän kieltää menetelleensä teonkuvauksessa mainituilla tavoilla.

Käräjäoikeus on kuitenkin asiassa annettujen kertomusten sekä kirjallisen ja suullisen todistelun perusteella katsonut selvitetyksi, että Akram on syyllistynyt lapsen seksuaaliseen hyväksikäyttöön.

Hänet velvoitettiin korvaamaan 10 000 euroa uhrille loukkauksen aiheuttamasta kärsimyksestä ja valtiolle oikeudenkäyntikuluja veroineen lähes 4 800 euroa.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut