Yli kaksi vuotta vankeutta – karkotusvaarassa ollut perheenisä sai tuomion lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä

Itä-Uudenmaan käräjäoikeus on langettanut miehelle yli kahden vuoden vankeusrangaistuksen lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Tuomio ei ole vielä lainvoimainen. Samu Karvala

toimitus

LOVIISA | Itä-Uudenmaan käräjäoikeus on tuominnut 29-vuotiaan Rikan Jameel Akramin lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä ja lievästä pahoinpitelystä vankeuteen.

Rangaistuksen pituudeksi on mitattu kaksi vuotta ja neljä kuukautta.

Käräjäoikeuden tuomio ei ole vielä lainvoimainen. Siihen on ilmoitettu tyytymättömyyttä, joten juttu käsiteltäneen Helsingin hovioikeudessa.

Akram nautti runsaasta julkisuudesta eri medioissa syksyllä 2016, jolloin häntä uhkasi maastakarkotus. Maahanmuuttovirasto perusteli karkotusta miehen rikostaustalla. Yrittäjän ja perheenisän puolesta kerättiin yli 2 000 nimeä adressiin, jossa vaadittiin, että hän saisi jäädä Suomeen.

Akram on ollut vangittuna nyt käsiteltyjen syytteiden vuoksi joulukuussa 2016, heti karkotusta vastustaneen mediakampanjan jälkeen.

Itä-Uudenmaan käräjäoikeuden 10. lokakuuta antamasta tuomiosta on laadittu vain julkinen seloste. Oikeudenkäyntiasiakirjat on määrätty salassapidettäväksi vuoteen 2077 asti.

Käräjäoikeuden mukaan Akram on syyllistynyt lapsen seksuaaliseen hyväksikäyttöön vuosina 2009–15. Uhri on ollut noina vuosina 8–14-vuotias.

Teonkuvauksen mukaan Akram on syyllistynyt lukemattomiin seksuaalisiin tekoihin, joita ovat olleet muun muassa koskettelu intiimialueille vaatteet päällä, vaatteiden repiminen pois, itsetyydytys uhrin nähden, pakottaminen pornon katseluun ja yrittäminen saada uhri tyydyttämään oraalisesti.

Akram kiistää syytteen kokonaisuudessaan. Hän kieltää menetelleensä teonkuvauksessa mainituilla tavoilla.

Käräjäoikeus on kuitenkin asiassa annettujen kertomusten sekä kirjallisen ja suullisen todistelun perusteella katsonut selvitetyksi, että Akram on syyllistynyt lapsen seksuaaliseen hyväksikäyttöön.

Hänet velvoitettiin korvaamaan 10 000 euroa uhrille loukkauksen aiheuttamasta kärsimyksestä ja valtiolle oikeudenkäyntikuluja veroineen lähes 4 800 euroa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Tirmo Blues tulee sittenkin – Kasmir, Pete Parkkonen,... Katso koko esiintyjäkattaus ja fiilistele menneitä vuosia
 2. Borealikselta 93 miljoonan euron osinko Itävaltaan – yhtiö pitää lomautuksia mahdollisina koronapandemian vuoksi
 3. Juhlavuoden hanke käynnissä – Brunberg Oy:n uudesta tehtaanmyymälästä tulee suklaanvärinen
 4. ”Abstrakti, mutta esittävä”– tältä näyttää yleisövessan seinämaalaus
 5. Itä-Uusimaa sai lähes 3 miljoonaa valtionavustusta kahteen alueelliseen sote-hankkeeseen – "Monenlaista hyötyä riippumatta siitä, toteutuuko sote-uudistus"
 6. Porvoon poliisiampuminen siirtymässä syyteharkintaan – Konkreettisessa vaarassa oli kahdeksan poliisia – tutkinnanjohtaja: "Toivottavasti tämä ei ole uusi normaali"
 7. Porvoon antamat sote-rukkaset eivät tulleet Askolalle yllätyksenä – lähipalvelujen menetys kaihersi päättäjiä
 8. Leikkipuisto purettiin – uudet suunnitelmat eivät ole lähiasukkaiden mieleen
 9. Kolumni, Tuuli Hirvilammi: Pyörä, kesän paras menopeli
 10. Läpimurto liigassa tiesi pitkää sopimusta Lahteen – raamikas pakki Alex Lindroos nauttii kovasta kesäisestä harjoittelusta
 11. Minä ja Suomenlahti: Tallenna ikimuistoinen hetki Suomenlahdelta – lähetä kuva toimitukseen ja osallistu kilpailuun
 12. Valtimontalon Runo Hotel Porvoon rakennustyöt lähtivät käyntiin – avajaiset ovat toukokuussa 2021
 13. OP Pukkila haluaa yhdistää voimansa Päijät-Hämeen pankkien kanssa
 14. Pelastusrengas kolmelle rannalle lahjoituksena – Muista hätätapauksessa HRAP-sääntö
 15. Maria Huntington vahvassa pituusvireessä Oulussa

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.