Paska kauppa mutta minkäs teet – Timoskan musta huumori myy kuin häkää

Viime viikolla järjestetyssä Uplift-yritystapahtumassa huomiota sai pieni porvoolainen yritys, joka esiteltiin suunnilleen näin: ”Kaikenlaista paskaa sitä myydäänkin”. Yrittäjä Paskakaupan takana on graafinen suunnittelija Jenni Timoska. Outi Paappanen

Outi Paappanen

Viime viikolla järjestetyssä Uplift-yritystapahtumassa huomiota sai pieni porvoolainen yritys, joka esiteltiin suunnilleen näin: ”Kaikenlaista paskaa sitä myydäänkin”. Mutta aloitetaan kuitenkin alusta.

Jenni Timoska oli tehnyt vuosikaudet töitä kaupan alalla, kun hän perusti graafisen suunnittelun firman äitiysloman jälkeen vuonna 2016. Valtaosa työstä oli yritysten graafista suunnittelua. Päivät venyivät usein yöhön ja yksityiskohtia hiottiin loputtomiin.

– Vittu, mitä paskaa, Timoska mantrasi miehelleen iltaisin.

Suivaantuminen sai pohtimaan, mitä omaa hän voisi tehdä. Yhtenä iltana mitta täyttyi kesken käyntikorttiulkoasusuunnittelun ja Timoska ryntäsi tutuksi tulleen manauksen voimaannuttamana tarkistamaan, joko kyseinen domain oli jo varattu. Ei ollut. Timoska perusti nettikaupan.

Seuraavaksi kävi ilmi, että Suomessa sana vittu ei kelpaa rekisteröitävään tuotenimeen. Sen sijaan paska kelpaa. Näin ollen tuotenimeksi tuli Arkista paskaa ja kivijalkaliikkeen nimeksi Paskakauppa.

Timoskan aiemmin naisyrittäjien Facebook-sivuilla julkaisema seinäkalenteri oli ollut menestys. Nyt Timoska painaa pajassaan tekstejä mukeihin, kangaskasseihin, T-paitoihin ja postikortteihin. Myös seinäkalentereita on saatavilla.

Suosituin tuote on Maanantai-muki ja katsastusasemalle lähti erä paitoja, joiden selkämyksessä luki: ”Ilon pilaaja”. Erään ministeriön esimies puolestaan tilasi alaisilleen ”Vituttaa olla täällä” -mukit ja pyysi lähettämään ne huomaamattomassa paketissa.

Tietokoneen näytöllä on auki keskeneräinen työ. Asiakas on halunnut painatuksen, jossa lukee ”Runkkari”. Hempeyttä lisätäkseen Timoska on lisännyt oheen sydämen... Noh, kokonaisuudesta on kuva tämän jutun yhteydessä.

Tilauksia lähtee päivässä 100–200. Jälleenmyyjiä on toistakymmentä.

– Vantaan taidemuseo Artsilla on tuotteitani myynnissä. Ajattele, taidemuseossa, Timoska nauraa.

Viime torstaina tuli tuhannen kappaleen erä ”Ihan vitun pimeetä” -heijastimia, jotka menivät päivässä. Tekstit ovat lakonisuudessaan hersyviä. Miten monta kertaa suomalainen onkaan räntäsateessa sytkäriä räpistellessään manannut ”Syty nyt, saatana!”

Aviomies Tero Timoskalla on oma, mainosteippauksia tekevä yritys, mutta hän auttaa vaimoaan painatuksissa ja tilausten lähettämisessä. Vauva syntyy tammikuussa, jolloin Tero ottaa vastuuta firman pyörittämisestä.

– Voin tulla sitten viettämään vapaa-aikaani tänne, Jenni Timoska toteaa.

Osoite: Adlercreutzinkatu 19.

Verkkokauppa: vittumitapaskaa.fi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.