MAINOS: Hae kulutusluottoa osamaksun sijaan

Osamaksusopimus voi vaikuttaa houkuttelevalta vaihtoehdolta, kun omat varat eivät riitä maksamaan ostosta kerralla pois. Osamaksusopimukset saattavat kuitenkin tulla hyvin kalliiksi, joten kannattaa harkita myös hankintojen rahoittamista itse hakemallasi kulutusluotolla.

Mainos

Moni suomalainen kuluttaja päätyy ottamaan osamaksusopimuksen tehdessään isompia hankintoja. Usein hankinnat täytyy tehdä nopeasti, eikä rahaa juuri sillä hetkellä ole tarpeeksi. Osamaksu on helppo ratkaisu uusien hankintojen rahoittamiseen, mutta ostopäätöstä ei tule tehdä ilman muihin rahoitusvaihtoehtoihin tutustumista.

Ennen kun lähdet tekemään osamaksusopimusta, kannattaa tutustua myös muihin rahoitusratkaisuihin, sillä osamaksu saattaa osoittautua kalliiksi. Joskus esimerkiksi kulutusluotto voi osoittautua paremmaksi ratkaisuksi ja voit edelleen ostaa haluamasi tuotteen heti.

Osamaksun kohdalla sinun ei tarvitse maksaa koko tuotteen hintaa kerralla, vaan nimensä mukaisesti tuote maksetaan osissa. Usein asiakkaana voit itse päättää, minkä suuruisissa erissä osamaksua lyhennät. Huomaa, että tämä vaikuttaa merkittävästi siihen, minkä hintainen tuotteesta lopulta tulee. Mitä pienempi kuukausittainen lyhennyserä, sitä pidempi maksuaika, ja sitä kalliimmaksi tuote lopulta tulee. Kyseessä on siis velka, vaikka tuote saadaankin heti käyttöön. Maksuongelmien ilmetessä myyjällä on kuitenkin oikeus periä tuote takaisin kuluineen.

Osamaksukauppa on suosittua esimerkiksi auton hankinnan yhteydessä. Myös matkapuhelinten kohdalla osamaksu on ollut yleinen tapa rahoittaa uusi puhelin. Osamaksukauppaa käytetään paljon myös kodinkoneiden ja muun elektroniikan hankintaan. On kuitenkin palveluita, joissa osamaksua ei välttämättä ole mahdollisuutta käyttää. Esimerkiksi lomamatkoja tai remonttia ei yleensä voi rahoittaa osamaksulla. Matka täytyy usein maksaa kokonaan varausmaksun jälkeen. Tällöin kulutusluotto voi olla sopiva rahoitusmuoto menojen kattamiseen.

Vaikka osamaksu on houkutteleva vaihtoehto, muista aina laskea tuotteen lopullinen hinta, ennen kun ostat tuotteen osamaksulla. Varmista, millaisia kuluja sopimukseen liittyy. Näitä voivat koron lisäksi olla avaus- ja tilinhoitomaksut. Osamaksu on hyvä ratkaisu silloin, kun se ei merkittävästi nosta tuotteen hintaa. Monet kauppiaat saattavat mainostaa korottomia osamaksuja, mutta todellisuudessa erilaisista tilinhoito- ja käsittelymaksuista tulee huomattavasti ylimääräisiä kuluja. Ole siis tarkkana osamaksusopimusten suhteen, ja varmista, että tiedät varmasti kaikki kulut ja kustannukset.

Usein tuotteen maksaminen kerralla pois tulisi edullisemmaksi, mutta rahaa ei riitä palkasta tai säästöistä koko kulujen kattamiseen. Jos et ole löytänyt kohtuuhintaista osamaksusopimusta, voi olla paikallaan harkita lainan ottamista. Myös kulutusluotoissa lainojen hinnat vaihtelevat, joten niitä kannattaa verrata keskenään. Lainat voivat olla hyvä idea myös alennuksen yhteydessä, koska kallis osamaksusopimus mitätöisi alennuksen tuomat edut.

- Jos haluat maksaa tuotteen kerralla, voit aina odottaa ja säästää rahat hankintaa varten. Usein tämä ei kuitenkaan ole mahdollista, sillä rahan säästämiseen menee yksinkertaisesti liian kauan.

- Moni turvautuu myös luottokorttiin erilaisten hankintojen tekemisen kohdalla. Luottokortilla ei kuitenkaan yleensä voi tehdä kaikista isoimpia ostoksia. Lisäksi luottokortin kustannukset saattavat myös osoittautua kalliiksi ratkaisuksi.

- Jos aikasi ei riitä rahan säästämiseen tai käytössäsi ei ole luottokorttia, voi kulutusluotto olla kaikista paras ratkaisu.

Suomessa on nykyään paljon erilaisia lainantarjoajia, jotka tarjoavat kulutusluottoja varsin kilpailukykyisin hinnoin. Kulutusluotto on todella monipuolinen lainatuote, koska periaatteessa sillä voi rahoittaa mitä tahansa.

Vakuudettoman kulutusluoton saa helposti ja nopeasti verkosta sinulle sopivalla takaisinmaksusuunnitelmalla. Kulutusluotto voi siis osoittautua kaikista joustavammaksi ratkaisuksi omia rahoitusvaihtoehtoja mietittäessä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Tirmo Blues tulee sittenkin – Kasmir, Pete Parkkonen,... Katso koko esiintyjäkattaus ja fiilistele menneitä vuosia
 2. Borealikselta 93 miljoonan euron osinko Itävaltaan – yhtiö pitää lomautuksia mahdollisina koronapandemian vuoksi
 3. Juhlavuoden hanke käynnissä – Brunberg Oy:n uudesta tehtaanmyymälästä tulee suklaanvärinen
 4. ”Abstrakti, mutta esittävä”– tältä näyttää yleisövessan seinämaalaus
 5. Itä-Uusimaa sai lähes 3 miljoonaa valtionavustusta kahteen alueelliseen sote-hankkeeseen – "Monenlaista hyötyä riippumatta siitä, toteutuuko sote-uudistus"
 6. Porvoon poliisiampuminen siirtymässä syyteharkintaan – Konkreettisessa vaarassa oli kahdeksan poliisia – tutkinnanjohtaja: "Toivottavasti tämä ei ole uusi normaali"
 7. Porvoon antamat sote-rukkaset eivät tulleet Askolalle yllätyksenä – lähipalvelujen menetys kaihersi päättäjiä
 8. Leikkipuisto purettiin – uudet suunnitelmat eivät ole lähiasukkaiden mieleen
 9. Kolumni, Tuuli Hirvilammi: Pyörä, kesän paras menopeli
 10. Läpimurto liigassa tiesi pitkää sopimusta Lahteen – raamikas pakki Alex Lindroos nauttii kovasta kesäisestä harjoittelusta
 11. Minä ja Suomenlahti: Tallenna ikimuistoinen hetki Suomenlahdelta – lähetä kuva toimitukseen ja osallistu kilpailuun
 12. OP Pukkila haluaa yhdistää voimansa Päijät-Hämeen pankkien kanssa
 13. Pelastusrengas kolmelle rannalle lahjoituksena – Muista hätätapauksessa HRAP-sääntö
 14. Maria Huntington vahvassa pituusvireessä Oulussa
 15. Oikeus torppasi Fortumin havittelemat muutokset Oulujoen vaelluskalamääräyksiin – uusia kalateitä ei silti tule ainakaan lähivuosina

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.