Mitä tapahtuu Porvoon ja Helsingin väliselle F77-linjalle? – Näin vastaa Onnibusin Lauri Helke

Onnibusin ja Porvoon Liikenteen autot ajavat ajoittain peräkanaa Helsinkiin. Jyrki Hämäläinen

Jyrki Hämäläinen

PORVOO  |  Joukkoliikenteen käyttäjät ottivat torstaisen uutisen Onnibusin myynnistä lahtelaiselle Koiviston Auto -konsernille vastaan sekavin tuntein. Onnibusin toimitusjohtaja Lauri Helke sai pitkin päivää vastata median kysymyksiin, mitä tapahtuu reiteille ja nousevatko hinnat nyt.

Ostajan ja myyjän viesti oli, että muutoksia ei ole suunnitteilla – aikakaan vielä.

Onnibus aloitti syksyllä 2016 tiukan hintakilpailun Koiviston Auton omistaman Porvoon Liikenteen kanssa Porvoon ja Helsingin välillä F77-vuorollaan. Se ei ole varsinainen pikavuoro, koska reitin alku- ja päätepiste on Kevätkummussa, ja vuoro pysähtyy Porvoossa kaikilla pysäkeillä.

– F77:n osalta ei ole mitään suunnitelmia. Minkään reitin osalta ei ole menty yksityiskohtiin eikä mitään päätöksiä ole olemassa. Aikataulumuutokset eivät ole poissuljettuja, Onnibusin toimitusjohtaja Lauri Helke kertoo Uusimaalle.

Kysymykseen hintojen nostamisesta Helke sanoo, että hinnat määräytyvät markkinoilla.

– Meidän näkemyksemme on, että halpojen hintojen aika ei ole muuttumassa mihinkään. Nykyinen hintataso on uusi normaali. Kaikkien toimijoiden pitää tulla sillä toimeen. Onnibus on ollut nykyisellä hintatasolla voitollinen.

Lauri Helke sanoo, että Onnibusin ja Koiviston Auton tuotteet ovat erilaisia ja lippujen ehdot ovat erilaisia. Hän uskoo, että kahdelle eri tuotteelle on kysyntää.

Nykyistä hintatasoa voidaan tukea erilaisilla synergiaratkaisuilla. Niistä keskeisin ja yksi Onnibusin menestyksen salaisuuksista on edistyksellinen lipunmyyntijärjestelmä, jonka Koiviston Auto halusi. Yhtiöiden tuotteet tulevat samaan markkinapaikkaan. Toinen synergia-alue ovat varikkoratkaisut.

Onnibusin vanha johto jatkaa tehtävissään.

– Koko Onnibusin historia on ollut yhtä muutosta. Me olemme tottuneet tähän, Lauri Helke sanoo.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.