Porvoon Liikenne: Vuorojen suhteen tuskin isoja muutoksia – Työmatkalainen: Onnibus on tonnin halvempi vuodessa

Porvoon Liikenteellä on paljon enemmän Helsingin-vuoroja kuin Onnibusilla. Jyrki Hämäläinen

Jyrki Hämäläinen

PORVOO  |  Suomen suurimmalle bussiyhtiölle Koiviston Autolle myydyllä Onnibusilla ja Koiviston Autolle kuuluvalla Porvoon Liikenteellä on ollut tiukkaa taistelua asiakkaista, ja vuoroissa on tiettyinä kellonaikoina päällekkäisyyttä. Kerta- ja kuukausilippujen hinnoissa on iso ero. Porvoon Liikenne on vastannut hintakilpailuun vaisusti.

– Porvoolaisia kiinnostaa paljon enemmän noiden halpojen työmatkavuorojen kohtalo kuin se, mitä kaukoliikenteessä tapahtuu. Tuhannen euron hintaero vuodessa on ihan tuntuva juttu, Uusimaahan yhteydessä ollut työmatkalainen kuvaa.

Porvoon Liikenteen toimitusjohtaja Dick Wallenius oli kaupasta torstaina iltapäivällä mediatietojen varassa. Hän sanoo, että konsernin johto tekee tulevaisuuden linjaukset paikallisyksiköiden kanssa.

– En usko, että vuorojen suhteen tulee kovin mullistavia muutoksia. Porvoon Liikenteellä on arkisin 70 edestakaista vuoroa Helsinkiin, kun Onnibusilla niitä on alle 20. Mutta sitten tullaan tietenkin hinnoittelukysymyksiin, Wallenius pohtii.

Koiviston Auton konsernijohtaja Antti Norrlin sanoi Taloussanomille, että "kaikki pelaa kuten ennenkin".

– Vain yhden yhtiön omistus muuttuu, muuta ei tapahdu. Tulevaisuudessa tapahtuvista muutoksista kerrotaan siinä vaiheessa, kun ne ovat ajankohtaisia, Norrlin totesi.

Uusimaa ei torstaina iltapäivään mennessä onnistunut tavoittamaan Onnibusin toimitusjohtajaa Lauri Helkeä. Hän sanoo tiedotteessa, ettei yhtiön tekemiseen tule asiakkaan näkökulmasta kaupan myötä muutosta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.